Μεγάλη νικήτρια των γερμανικών εκλογών η Μέρκελ - Έκπληξη η άνοδος των ακροδεξιών

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι εκλογές

Η Άγκελα Μέρκελ, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, ψήφισε το μεσημέρι της Κυριακής, υπό βροχή, στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου, μαζί με τον σύζυγό της.

Ο Μάρτιν Σουλτς εμφανίστηκε με τη σύζυγό του, Ίνγκε, στην ηλιόλουστη σήμερα γενέτειρά του Βυρσέλεν, στα σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας.

Δικαίωμα ψήφου είχαν 60 και πλέον εκατομμύρια Γερμανοί. Πολλοί ήταν πράγματι οι αναποφάσιστοι μέχρι τελευταία στιγμή, όπως πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του ακροδεξιού σχηματισμού "Εναλλακτική για τη Γερμανία". Οι υποστηρικτές του Afd είχαν ως κύριο στόχο της προεκλογικής τους εκστρατείας την Άγκελα Μέρκελ, όπως συνέβη και σε τελευταία ομιλία της στο Μόναχο.

Ο πολιτικός αναλυτής του Ινστιτούτου Φόρσα, Πήτερ Ματουσέκ, δηλώνει ότι «αν δείτε την ιστορία, από το 1949 είχαμε ήδη ακραία δεξιά κόμματα σε περιφερειακό επίπεδο σε διάφορα Κοινοβούλια, όμως σε ομοσπονδιακό επίπεδο θα είναι η πρώτη φορά από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο».

Και το ερώτημα για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα φυσικά, είναι πότε θα σχηματιστεί η νέα γερμανική κυβέρνηση και ποια θα είναι τα κόμματα που θα πλαισιώσουν τους Χριστιανοδημοκράτες.

Ο αναλυτής Μάνφρεντ Γκύλνερ εξηγεί ότι «μαθηματικά, υπάρχουν δύο προοπτικές: Επανάληψη της μεγάλης συμμαχίας Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών ή συμμαχία της Μέρκελ με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους».

Οι πολυαναμενόμενες εκλογές στην Γερμανία όπως ήταν φυσικό έγιναν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μετά και τις τελευταίες επανειλημμένες τρομοκρατικές επιθέσεις.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top