Ανάβουν φωτιές! Τραμπ για Κιμ Γιονγκ Ουν: "Είναι τρελός και θα δοκιμαστεί όπως ποτέ πριν"

"Αφήνει τον λαό του να πεινάσει και τον σκοτώνει" - Νέα Ενημέρωση 23:20

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν ξεφύγει και ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες. Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης απείλησε με βόμβα υδρογόνου τις ΗΠΑ, απαντώντας στη φράση του Αμερικανού Προέδρου ότι «θα καταστρέψει ολοκληρωτικά τη Βόρεια Κορέα, αν απειληθούν οι ΗΠΑ».

Φυσικά, ο Τραμπ δεν θα μπορούσε παρά να σχολιάσει τις απειλές τις Πιονγιάνγκ, πού αλλού; Στο Twitter του και μάλιστα πρωί πρωί.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας, ο οποίος είναι προφανώς ένας τρελός που δεν τον νοιάζει να πεινάει (ο λαός του) ή να σκοτώσει το λαό του, θα δοκιμαστεί όπως ποτέ πριν», έγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Το διάγγελμα Κιμ Γιονγκ Ουν

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, χαρακτήρισε την ομιλία Τραμπ στον ΟΗΕ «την πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία», επισημαίνοντας ότι η Βόρεια Κορέα θα εξετάσει τα πιο σκληρά αντίμετρα.

«Η προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να καταστρέψει τελείως τη Βόρεια Κορέα με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων. Θα τιθασεύσω τον ψυχικά διαταραγμένο Αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά», είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «ακατάλληλος για να διαθέτει το προνόμιο της ανώτατης ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων μιας χώρας» και ότι είναι «σίγουρα ένας κακοποιός, ένας γκάνγκστερ που παίζει με τη φωτιά μάλλον, παρά ένας πολιτικός. Ένα σκυλί που φοβάται και γαβγίζει δυνατότερα».

Λίγη ώρα μετά, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, μιλώντας σε δημοσιογράφο στη Νέα Υόρκη, είπε πως η απάντηση στις ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι η πυροδότηση βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό.

Άλλωστε, η Πιονγιάνγκ έχει τονίσει άπειρες φορές ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου κατάφερε να κάνει μια επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου, προκαλώντας τότε σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, διεμήνυσε ότι αν οι ΗΠΑ απειληθούν, θα καταστρέψουν εντελώς τη Βόρεια Κορέα, ενώ χαρακτήρισε τον Κιμ Γιονγκ Ουν «άνθρωπο πύραυλο, που βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ρι Γιονγκ Χο, τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να απειλήσουν τη χώρα του.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top