Τι γίνεται στον κόσμο: Βαλλιστικοί πύραυλοι, δημοψηφίσματα, εκλογές και...παντόφλες

Μέρκελ, Ερντογάν, Ραχόι και Γιούνκερ στο προσκήνιο

Ακόμη και βαλλιστικούς πυραύλους απείλησε να αποκτήσει ο Ερντογάν, μιλώντας, μάλιστα, σε επιχειρηματικό φόρουμ στη Νέα Υόρκη.

«Τώρα, εγώ ως Τουρκία, με τη Συρία δίπλα μου να έχει S400, πρέπει να προσπαθήσω να αποκτήσω S400 και ίσως και S500 και S600. Είναι βήματα που πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Πρέπει να κινηθούμε και για βαλλιστικούς πυραύλους» είπε χαρακτηριστικά.

Πολίτες στις κάλπες

Στη Γερμανία, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της Κυριακής. Ολα δείχνουν ότι η Καγκελάριος Μέρκελ θα εξασφαλίσει και τέταρτη θητεία στην Καγκελαρία.

Ο φόβος όλων είναι η άνοδος του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία», το οποίο κυκλοφόρησε αφίσες με μπικίνι και το σύνθημα: «Μπούρκες; Όχι, μας αρέσουν τα μπικίνι».

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός ζητά από τους Καταλανούς να σταματήσουν τις προετοιμασίες διεξαγωγής δημοψηφίσματος την 1η Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία τους από τη Μαδρίτη. «Επιμένω, μην προχωρήσετε, δεν έχετε νομιμοποίηση γι' αυτό. Γυρίστε πίσω στην τήρηση του νόμου και της Δημοκρατίας». 

Χιλιάδες Καταλανοί, όμως, βγήκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης, ζητώντας την απελευθέρωση όσων συνελήφθησαν επειδή οργανώνουν το δημοψήφισμα.

To τηλεφώνημα και η...παντόφλα

Τα γέλια των συνομιλητών του σε συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής προκάλεσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούγκερ, όταν διέκοψε την απάντησή του σε μια ερώτηση που του τέθηκε για να απαντήσει στη γυναίκα του, η οποία τον καλούσε στο τηλέφωνο. Ακολούθησε μια απελπισμένη προσπάθεια του κορυφαίου Ευρωπαίου αξιωματούχου να της κλείσει βιαστικά, αλλά και ευγενικά, το τηλέφωνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top