Απίστευτο! Κυκλοφόρησαν στο εμπόριο κoυκούλες για τους κατόχους του Iphone X

Οι κουκούλες σχεδιάστηκαν με σκοπό την αποφυγή κλοπής - Πρώτη ανάρτηση: 19-09-2017 15:59

Ως απαραίτητο αξεσουάρ για τους κατόχους του νέου IPHONE X, παρουσιάζει τις κουκούλες, το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου Taobao στην Κίνα. Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, οι κουκούλες θα μπορούσαν να αποτρέψουν την κλοπή με την ανάγνωριση προσώπου, όταν κάποιος κοιμάται.

 Από την ημέρα της παρουσίασης του IPHONE X, πριν απο μια εβδομάδα, το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου με την αναγνώριση προσώπου, έχει προκαλέσει ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια και την υπεξαίρεση δεδομένων. Ειδικοί υποστηρίζουν πως το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου θα μπορούσε να παραβιαστεί και να ξεκλειδώσει αρκετά εύκολα. Είτε με μια απλή φωτογραφία, είτε πιάνοντας στον ύπνο τον κάτοχο του. Κι ενώ η Apple προσπαθεί να διαβεβαιώσει για την αξιοπιστία της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί, στο ηλεκτρονικό εμπόριο πληθαίνουν οι διαφημίσεις για κουκούλες και άλλα αξεσουάρ που κρύβουν το πρόσωπο.

 Στην ιστοσελίδα  Τaobao για παράδειγμα, η κουκούλα παρουσιάζεται ώς «μάσκα ύπνου» για την προστασία από το ξεκλείδωμα του  ΙPHONE X. H τιμή της κυμαίνεται από 3 εως 12 ευρώ και το πιο φθηνό μοντέλο είναι από συνθετικό ύφασμα που καλύπτει όλο το πρόσωπο. Έχει μόνο ανοίγματα για τα μάτια και το στόμα, αλλά όχι για την μύτη κι έτσι δεν μπορεί να διευκολύνει τον ύπνο.

Ένα άλλο μοντέλο μοιάζει με τις μάσκες ύπνου που χρησιμοποιούνται κυρίως στα αεροπλάνα και καλύπτουν μεγάλο μέρος του προσώπου, ενώ κυκλοφορεί και πέπλο προσώπου. Πωλείται στα 20 ευρώ και αρχικά είχε σχεδιαστεί για να προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία αλλά θα μπορούσε να καθησυχάσει και τους φόβους όσων κατέχουν το πανάκριβο αντικείμενο.

Η εφευρετικότητα των Κινέζων για περισσότερες πωλήσεις αγγίζει μερικές φορές τα όρια της παράνοιας. Ωστόσο οι μελλοντικοί κάτοχοι του IPHONE X, δεν θα πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα. Μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι καθώς για την ενεργοποίηση του τηλεφώνου θα πρέπει να τοποθετούν το πρόσωπο τους ακριβώς απέναντι από τους αισθητήρες αναγνώρισης και να έχουν τα μάτια τους…ορθάνοιχτα!

 

 

Μαρία Δεναξά, Παρίσι

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top