Κατεστραμμένο το Μαϊάμι! 3 οι νεκροί από τον Ίρμα - Τα ρεκόρ του τυφώνα

Σύντομα στη Φλόριντα ο Τραμπ - Πρώτη ανάρτηση; 11-09-2017 07:39

Ασταμάτητος ο τυφώνας Ίρμα που σαρώνει τη Φλόριντα!

Ήδη το Μαϊάμι, μια από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές των ΗΠΑ, είναι πλημμυρισμένο, με τεράστιες καταστροφές να έχουν σημειωθεί στα κτίριά του. Δυο τροχαία δυστυχήματα έχουν γίνει προς το παρόν, που άφησαν πίσω τους 3 νεκρούς. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι οφείλονται στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Ακόμα, ένας άνθρωπος ξεψύχησε σε καταφύγιο, από φυσικά αίτια.

Στο σκοτάδι βρίσκονται περίπου 2.000.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, ενώ με διακοπή της ηλεκτροδότησης κινδυνεύουν εκατομμύρια ακόμα σπίτια. Οι εταιρείες διανομής ρεύματος σημείωσαν ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να αποκαταστήσουν τις βλάβες, εξαιτίας των άγριων καιρικών συνθηκών.

>

 

Ο Τραμπ στη Φλόριντα

«Ελπίζω ότι δεν θα βρεθούν πάρα πολλοί άνθρωποι στην πορεία του (…). Προσπαθήσαμε να προειδοποιήσουμε όλο τον κόσμο και οι περισσότεροι πολίτες έφυγαν» δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συμπληρώνοντας ότι θα μεταβεί κι ο ίδιος στη Φλόριντα «πολύ σύντομα».

Ο τυφώνας Ίρμα

Πρόκειται για τον πιο ισχυρό τυφώνα που έχει καταγραφεί ποτέ στα ανοιχτά του Κόλπου του Μεξικού και στην Καραϊβική. Μάλιστα, ήταν στην κατηγορία 5 –την υψηλότερη – για 3 συνεχόμενες μέρες, σημειώνοντας ρεκόρ, καθώς κανένας άλλος τυφώνας δεν ήταν τόσο δυνατός. Ακόμα, κανένας τυφώνας/καταιγίδα δεν διατήρησε περισσότερο ανέμους ταχύτητας 290 χλμ./ώρα (37 ώρες στο σύνολο). Τέλος, προκάλεσε στις Μπαχάμες τη μεγαλύτερη εκκένωση όλων των εποχών!

Ο κυκλώνας έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων στην Καραϊβική και τεράστιες υλικές ζημιές, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου ενός κτιρίου στο Κι Χέιβεν, η Μάγκι Χόους περιέγραψε τα ακραία καιρικά φαινόμενα:

«Βάρκες στην κυριολεξία χάθηκαν στον αέρα, φοίνικες λύγισαν αγγίζοντας το έδαφος. Το δίκτυο ηλεκτροδότησης καταρρέει» αφηγήθηκε η γυναίκα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Είναι αδύνατον να βγούμε αυτή τη στιγμή έξω. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί όρθιος εξαιτίας των ανέμων, όπως βλέπω από το παράθυρό μου» συμπλήρωσε.

Παρά τις εντολές υποχρεωτικής εκκένωσης που εξέδωσαν οι αρχές, πολλοί κάτοικοι επέλεξαν να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

O τυφώνας πλέον έχει εξασθενίσει, πέφτοντας στην κατηγορία 2, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top