To star.gr στην τραγωδία στο Κίεβο – Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Ένας νεκρός από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου - Πρώτη Ανάρτηση 08-09-2017 20:15

Έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο του Κιέβου, το απόγευμα της Παρασκευής, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Ο τραγικός απολογισμός, μέχρι στιγμής, είναι 1 νεκρός και 2 τραυματίες. Ορισμένα ΜΜΕ μιλούν για 3 τραυματίες, οι ουκρανικές αρχές, όμως, δεν έχουν επιβεβαιώσει.

Όπως περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας, ο νεαρός Roman, στο star.gr, «περίπου στις 18:00 (τοπική ώρα) ένα αυτοκίνητο εξερράγη στην οδό Basseynaya. Υπήρχαν άνθρωποι μέσα».

Αν και οι αρχές δεν έχουν δώσει το όνομα του νεκρού στη δημοσιότητα ακόμα, ο Roman αναφέρει ότι πρόκειται για τον Timur Makhauri, έναν «Τσετσένο στρατιώτη». Την πληροφορία αυτή έδωσαν μερικοί αστυνομικοί ανεπίσημα, σε ορισμένα τοπικά ΜΜΕ. 

Εκτός από αυτόν, «υπήρχε κι ένα κορίτσι στο αυτοκίνητο. Είναι σοβαρά τραυματισμένη, έχει, όμως, τις αισθήσεις της και λένε ότι θα γίνει καλά σύντομα».

Οι άνθρωποι στο Κίεβο, όπως εξηγεί ο Roman, δεν είναι συνηθισμένοι σε επιθέσεις κι εκρήξεις. «Όταν ένα αυτοκίνητο σκάει σε ένα λεπτό στο κέντρο της πόλης, δεν υπάρχει έλεγχος. Είναι τραγικό!».

Η αιτία της έκρηξης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, «όμως σίγουρα πρόκειται για εκρηκτική ύλη. Η αστυνομία ήρθε αμέσως στο σημείο. Ο κόσμος δεν ήξερε τι πρέπει να κάνει. Ήταν σε πανικό».

Η εικόνα που δίνει ο Roman από το σημείο είναι τραγική: «Ακούσαμε ξαφνικά έναν πολύ δυνατό θόρυβο. Δεν υπήρχε καπνός. Το διπλανό αυτοκίνητο από το παγιδευμένο χτυπήθηκε από την έκρηξη. Έγιναν ζημιές. H αστυνομία εκκένωσε αμέσως την περιοχή», καθώς υπήρχε ο φόβος κι άλλης έκρηξης.

Η αστυνομία ερευνά κάθε ενδεχόμενο, χωρίς να αποκλείει πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.

Τις φωτογραφίες και το βίντεο έστειλε ο Roman στο star.gr.

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top