Γνωστός μπασκετμπολίστας θέλει να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στην κρίση Αμερικής-Βόρειας Κορέας

Οι δονήσεις των πυρηνικών δοκιμών του Κιμ έφτασαν μέχρι την Κρήτη - Σημαντικές συναντήσεις είχε ο Πούτιν

Η πυρηνική δοκιμή τα ξημερώματα της Κυριακής προκάλεσε σεισμικά κύματα, τα οποία ισοδυναμούν με σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Οι δονήσεις αυτές έφθασαν μέχρι την Κρήτη, όπως κατέγραψαν ειδικοί σεισμογράφοι τοποθετημένοι κατά μήκος της νήσου.

Δείτε επίσης: ΝΑΤΟ κατά Βόρειας Κορέας: Να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της

Δείτε επίσης: Καταρρέει το βουνό που κάνει πυρηνικές δοκιμές η Βόρεια Κορέα - Φόβοι για διαρροή ακτινοβολίας

Δείτε επίσης: Κιμ Γιονγκ Ουν: Ένας σκληρός ηγέτης με ακριβά γούστα και αδυναμία στον Τζόρνταν, το ουίσκι και τα ζώα!

Την ίδια ώρα, επίδειξη-έκπληξη με τύμπανα και πολεμικές τέχνες επεφύλαξε ο πρόεδρος, Πούτιν στον υψηλό καλεσμένο του νοτιοκορεάτη πρόεδρο, Μουν Τζαείν. «Επιβεβαίωσα στον κ.Μουν την βασική μας θέση: Δεν αναγνωρίζουμε το πυρηνικό στάτους της Βόρειας Κορέας», δήλωσε ο κύριος Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είναι υπέρ των διαβουλεύσεων. Η Σεούλ υποστηρίζει τις αυστηρότερες κυρώσεις, ζητώντας από τη Μόσχα μείωση παροχής πετρελαίου στην Πιονγκ Γιανγκ. Ο Λευκός Οίκος συμφωνεί.

«Τώρα δεν είναι η στιγμή για μας να ξοδέψουμε τον χρόνο μας σε συνομιλίες με τη Βόρεια Κορεά, αλλά να θέσουμε όλα τα μέτρα που θα ασκήσουν την πίεση», δήλωσε η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Παρέμβαση διευκόλυνσης του φίλου του Κιμ Γιονγκ Ουν, τον οποίο έχει επισκεφτεί πολλές φορές, έκανε ο πρώην άσσος των Σικάγο Μπουλς, Ντένις Ρόντμαν. «Αν ο πρόεδρος (σσ Τραμπ) μου επιτρέψει να πάω στον Κιμ, πιστεύω ότι θα υπάρξει μεγάλη πιθανότητα να γίνει κάτι, και να υπάρξει αμοιβαία συζήτηση», είπε ο Ντένις Ρόντμαν.

Παρά την καλή θέληση του Ρόντμαν, η κατάσταση παραμένει τεταμένη και η Ουάσιγκτον αποφάσισε να προσθέσει κι άλλα σύγχρονα αντιπυραυλικά συστήματα THAAD, στα δύο υπάρχοντα, τα οποία βρίσκονται ήδη σε νευραλγικά σημεία της Νότιας Κορέας, εξαγριώνοντας όχι μόνον τη Βόρεια Κορέα αλλά τη Ρωσία και την Κίνα, οι οποίες εκλαμβάνουν τα ισχυρότατα ραντάρ του συστήματος ως απειλή για την ασφάλειά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top