Κate Middleton: Και η τρίτη της εγκυμοσύνη συνοδεύεται από υπερέμεση κύηση – Τι είναι

Ποια τα συμπτώματα

Δεν χρειάζεται να είσαι γαλαζοαίματη για να υποφέρεις από υπερέμεση κύηση.

Δείτε για παράδειγμα την Κate Middleton, η οποία όπως σας ενημερώσαμε είναι έγκυος για τρίτη φορά, και θα πρέπει να αντιμετωπίσει ξανά τα εξουθενωτικά συμπτώματα.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε, πως στην πρώτη της κύηση, είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί λόγω της σοβαρής ναυτίας που αντιμετώπιζε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να αφυδατωθεί από τους συνεχείς εμετούς.

Τι είναι όμως η υπερέμεση κύηση (ή υπερέμεση της κύησης όπως την αποκαλούν οι γυναικολόγοι;)

Πρόκειται για μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από σοβαρού βαθμού ναυτία και πολύ συχνούς εμετούς.

Σε αυτό το σημείο, να τονίσουμε πως η υπερέμεση της κύησης δεν είναι η τυπική πρωινή ναυτία. Ο εμετός είναι τόσο συχνός (3-4 φορές την ημέρα) και τόσο σοβαρός, που μπορεί να αφυδατώσει την εγκυμονούσα, να της αφαιρέσει σημαντικά θρεπτικά στοιχεία, και να μην την βοηθά στην διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους, καθώς μπορεί να χάσει έως και 5 κιλά.

Όπως και με τις περισσότερες περιπτώσεις σοβαρής ναυτίας και εμετού, το «κλειδί» είναι να μένει η εγκυμονούσα ενυδατωμένη, πίνοντας πολλά υγρά και  να τρώει μικρά και συχνά γεύματα.

Αν για μια εγκυμονούσα είναι δύσκολο αυτό να το κάνει στο σπίτι, τότε καλό είναι να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο, όπου θα της χορηγηθούν φάρμακα για τη ναυτία, υγρά που χορηγούνται ενδοφλέβια, ενώ ίσως θα πρέπει να της χορηγηθεί ορός και θα πρέπει να τρέφεται μέσω σωλήνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ VIDEO ΤΟΥ ASSOCIATED PRESS

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ASSOCIATED PRESS

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top