Τουλάχιστον 44 οι νεκροί από τον Χάρβεϊ - Φόβοι για την υγεία των κατοίκων του Τέξας

Οι αγνοούμενοι είναι 19

Μπορεί ο πιο καταστροφικός τυφώνας τα τελευταία 50 χρόνια στις ΗΠΑ να υποχωρεί σταδιακά και να μετατρέπεται σε τροπική καταιγίδα, όμως είναι τραγικά τα όσα άφησε πίσω του.

Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 44, οι αγνοούμενοι είναι 19 και οι υλικές ζημιές αγγίζουν τα 100 δις δολάρια.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης και οι εκκενώσεις κτηρίων δεν έχουν σταματημό, παρά την ύφεση του φαινομένου. Όσο υποχωρούν τα νερά από τις πλημμύρες, αποκαλύπτεται το χάος που έκρυβαν.

Η Εθνοφρουρά στην κομητεία Όραντζ, στα σύνορα Τέξας και Λουιζιάνα, απομακρύνει ακόμα ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, ενώ ασθενείς του τοπικού νοσοκομείου το εκκενώνουν, καθώς υπάρχουν φόβοι για πλημμύρες από την υπερχείλιση ποταμού.

Περίπου 779.000 άτομα αναγκάστηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ άλλοι 980.000 έφυγαν οικειοθελώς προληπτικά.

Ακόμα, έχει διακοπεί η υδροδότηση, ενώ οι κάτοικοι του Τέξας αντιμετωπίζουν πλέον και προβλήματα υγείας, τόσο εξαιτίας των πλημμύρων που έχουν προκαλέσει προβλήματα στο νερό, όσο κι από πιθανή χημική μόλυνση, μετά από 2 εκρήξεις σε εργοστάσιο χημικών. Όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, οι εκρήξεις προκλήθηκαν από τις πλημμύρες. Οι αρχές το είχαν προβλέψει κι είχαν εκκενώσει την περιοχή, όμως υπάρχει ακόμα φόβος, καθώς εκλύθηκε «εξαιρετικά επικίνδυνος καπνός», όπως προειδοποίησε ο διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, Μπροκ Λονγκ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top