Δύσκολες ώρες στο Τέξας μετά τον Χάρβει: Γυρίζουν πίσω να σώσουν ό,τι σώζεται - Στους 39 οι νεκροί

Ανυπολόγιστες οι καταστροφές - Εκρήξεις σε εργοστάσιο χημικών προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 39 είναι οι νεκροί από το σαρωτικό πέρασμα της τροπικής καταιγίδα Χάρβεϊ από το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών... Εκεί καθώς τα νερά υποχωρούν, αποκαλύπτεται το πραγματικό μέγεθος των απωλειών. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι εκτοπισμένοι, ενώ οι υλικές ζημιές ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο Χάρβεϊ υποβαθμίστηκε, ωστόσο προειδοποίησε ότι «οι καταστροφικές και απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες θα συνεχιστούν μέσα και γύρω από το Χιούστον, το Μπομόν/ Πορτ Άρθουρ προς τα ανατολικά ως τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα ολόκληρη την εβδομάδα».

Oι αρχές της κομητείας Όραντζ εντόπισαν τις σορούς δύο νέων, 19 και 21 χρόνων, οι οποίοι κατά το CNN έπαθαν ηλεκτροπληξία κοντά στο σπίτι τους.

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ

Εν τω μεταξύ, ανησυχία έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες και οι δυο εκρήξεις που σημειώθηκαν σε χημικό εργοστάσιο, το οποίο πλημμύρισε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότησή του. Ένας βοηθός σερίφη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όταν εισέπνευσε αναθυμιάσεις μετά τις εκρήξεις στο εργοστάσιο χημικών που βρίσκεται στο Κρόσμπι του Τέξας. Εννέα άλλοι άνθρωποι πήγαν από μόνοι τους στο νοσοκομείο.  Η εταιρία στην οποία ανήκει είχε πάντως απομακρύνει από προχθές όλους τους εργαζομένους. Οι τοπικές αρχές διέταξαν την απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής σε ακτίνα 2,4 χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διασώσεις από τα πλημμυρισμένα σπίτια στο Χιούστον, αλλά και άλλες πόλεις του Τέξας κυρίως στα σύνορα με τη Λουιζιάνα. Στο Πορτ Αρθουρ οι διασώστες απομακρυναν τους τροφίμους ενος γηροκομείου, αφού παρέμειναν εγκλωβισμένοι εκεί 24 ώρες. Στην πόλη Κέιτι διέσωσαν και ένα ελάφι, που παρά λίγο να πνιγεί. 

Πολλοί κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τα σπίτιά τους επέστρεψαν για να μαζέψουν τα κατοικίδιά τους. 

Η καταστροφή στο Χιούστον έχει ευαισθητοποιήσει τους διάσημους του Χόλλυγουντ. Το ίδρυμα του Λεονάρντο ντι Κάπριο ανακοίνωσε ότι διαθέτει ένα εκατομμύριο δολάρια για τους πληγέντες. Αλλά και η Σάντρα Μπούλοκ θα δώσει ακόμη ένα εκατομμύριο. 

Δείτε επίσης: Sandra Bullock: Έδωσε ένα εκατ. δολάρια για τους πληγέντες από τον τυφώνα Χάρβεϊ !

ΦΩΤΟ TWITTER, AP 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top