2 εκρήξεις σε εργοστάσιο χημικών στο Χιούστον που είχε πλημμυρίσει - Κάτοικοι εισέπνευσαν χημικό νέφος

Στους 33 οι νεκροί από τον Χάρβεϊ

Δυο εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν στο Χιούστον του Τέξας, όταν εργοστάσιο χημικών πλημμύρισε.

Από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άτομα, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, καθώς εισέπνευσαν χημικό νέφος.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας βοηθός σερίφη εισήχθη στο νοσοκομείο, γιατί εισέπνευσε αναθυμιάσεις.  Οι υπόλοιποι 9 μπήκαν στο νοσοκομείο από μόνοι τους προληπτικά.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο ουρανός πάνω από το εργοστάσιο γέμισε με πυκνό μαύρο καπνό, αφού ακούστηκαν 2 εκρήξεις.

Όπως όλα δείχνουν, αιτία της έκρηξης ήταν οι ζημιές που υπέστη το εργοστάσιο εξαιτίας του τυφώνα Χάρβεϊ και των πλημμύρων που προκάλεσε. Έτσι, έχασε τη δυνατότητά του να κρατάει στην ψύξη ασταθείς χημικές ενώσεις.

Οι αρχές τόνισαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αποφευχθεί η έκρηξη κι έτσι είχαν προβλέψει να απομακρύνουν τους πολίτες από την περιοχή.

Στους 33 οι νεκροί

Φεύγει σιγά σιγά ο Χάρβεϊ από το νοτιοανατολικό Τέξας και κατευθύνεται προς τη Λουιζιάνα, αφήνοντας πίσω του βιβλική καταστροφή. Ο απολογισμός δείχνει 33 νεκρούς, δεν είναι, όμως, ο τελικός, επομένως ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί.

Χθες, Τετάρτη, το βράδυ, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο Χάρβεϊ υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, προειδοποίησε, όμως, ότι «οι καταστροφικές και απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες θα συνεχιστούν μέσα και γύρω από το Χιούστον, το Μπομόν/ Πορτ Άρθουρ προς τα ανατολικά ως τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα ολόκληρη την εβδομάδα». 

Οι κάτοικοι σιγά σιγά επιστρέφουν στα σπίτια τους, το ρεύμα επανέρχεται σταδιακά, δρόμοι ανοίγουν και επανήλθαν στην κυκλοφορία και τα δυο αεροδρόμια που είχαν κλείσει.

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top