Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Τέξας! Σαρώνει ο τυφώνας Χάρβεϊ

Φόβος για περισσότερους νεκρούς

Υποβρύχια πόλη θυμίζει το Χιούστον του Τέξας, που σάρωσε ο τυφώνας Χάρβεϊ. Η Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι η βροχή συνεχίζεται!

Η αντιπλημμυρική αρχή υποστηρίζει ότι οι επιπτώσεις του τυφώνα Χάρβεϊ συναγωνίζονται αυτές της τροπικής καταιγίδας Άλισον, η οποία είχε φέρει στο Τέξας επίπεδα βροχόπτωσης πάνω 102 εκατοστά (40 ίντσες) τον Ιούνιο 2001, πλημμυρίζοντας 70.000 σπίτια και προκαλώντας ζημιές αξίας 9 δισ. δολαρίων (7,55 δισ. ευρώ). 

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων, η βροχόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή σε ορισμένες περιοχές του Τέξας. Αυτό υπολογίζεται ότι θα φέρει από 38 έως και 63,5 εκατοστά βροχής επιπλέον. Προειδοποίησε, επίσης, ότι υπάρχει πιθανότητα τυφώνων στο βορειότερο άκρο των παράκτιων περιοχών του Τέξας.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες καταστροφής στο Χιούστον, στην 4η δηλαδή μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό και συγκλονισμένους!

Τα οχήματα είναι ακινητοποιημένα και οι κάτοικοι μετακινούνται με βάρκες, ψάχνοντας ένα μέρος να μείνουν. Όπως αναφέρουν οι αρχές, έχουν απεγκλωβιστεί από τα σπίτια ή τα οχήματά τους πάνω από 2.000 άνθρωποι. Τονίζουν, ακόμα, ότι οι πολίτες δεν πρέπει να μετακινούνται άσκοπα και, αν χρειαστεί, να σκαρφαλώσουν στις στέγες των σπιτιών τους, περιμένοντας από αέρος διάσωση!

Η Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία έγραψε στο Twitter της ότι «το εύρος και η ένταση της βροχόπτωσης αυτής είναι πέρα από οτιδήποτε έχει καταγραφεί έως τώρα. Έρχονται καταστροφικές πλημμύρες και αναμένεται να συνεχιστούν επί σειρά ημερών».

Μέχρι στιγμής, ο Χάρβεϊ έχει καταστρέψει σπίτια, έχει ξηλώσει οροφές, έχει πλημμυρίσει πόλεις κι έχει κόψει το ηλεκτρικό περίπου 280.000 ατόμων στο Τέξας. Προκάλεσε, επίσης, τον θάνατο 2 ανθρώπων, με τα αμερικανικά ΜΜΕ να ανεβάζουν τον αριθμό αυτόν σε 5, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερους νεκρούς στην πορεία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top