Στο έλεος του Χάρβεϊ οι ΗΠΑ! Πολίτες γράφουν το όνομά τους στο χέρι τους για να μπορούν να ταυτοποιηθούν αν πεθάνουν

Εντύπωση προκαλεί το ότι ο τυφώνας αποδυναμώθηκε αρκετά γρήγορα

Ακάθεκτος ο τυφώνας Χάρβεϊ συνεχίζει να πλήττει τις ΗΠΑ!

Περίπου 5 ώρες μετά την άφιξή του στο Τέξας κι αφού ξερίζωσε στέγες, προκάλεσε εκρήξεις και τραυμάτισε πολίτες, ο Χάρβεϊ αποδυναμώθηκε και, από την κατηγορία 4 που ήταν, «έπεσε» στην κατηγορία 2. Οι καταγεγραμμένοι άνεμοι βρίσκονται στα 110 μίλια την ώρα.  

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κήρυξε χθες, Παρασκευή, την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εξαιτίας φυσικής καταστροφής και οι πολίτες έντρομοι έσπευσαν σε σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα για προμήθειες, αδειάζοντάς τα.

Ο Χάρβεϊ εκτιμάται από τους μετεωρολόγους ότι είναι ίσως ο πιο καταστροφικός τυφώνας που έχει πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία. Προκάλεσε εκτενείς πλημμύρες και καταστροφές, αποδυναμώθηκε, όμως, πολύ γρήγορα.

Αναμένεται να κινηθεί για τις επόμενες μέρες πάνω από το Τέξας και τη Λουιζιάνα, ενώ υπολογίζεται ότι η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει ακόμη και κατά 4 μέτρα, εξαιτίας της βροχής, που θα αγγίξει έως και τα 90 εκατοστά.

Ανατριχιαστικό είναι το γεγονός ότι ο δήμαρχος της πόλης Ρόκπορτ, που υπέφερε περισσότερο εξαιτίας του τυφώνα, κάλεσε όποιον επιλέξει να μείνει στο σπίτι του να γράψει το όνομά του και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης του στο χέρι του ώστε να μπορέσει να ταυτοποιηθεί σε περίπτωση θανάτου ή τραυματισμού!

«Προτείνουμε, αν οι άνθρωποι μείνουν εδώ, να γράψουν με μαρκαδόρο στο χέρι τους το όνομά τους και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης», είπε χαρακτηριστικά ο Πάτρικ Ρίος. «Δεν μας αρέσει να μιλάμε για αυτά τα πράγματα. Δεν είναι κάτι που μας αρέσει, αλλά είναι η πραγματικότητα. Οι άνθρωποι δεν ακούν».

Προβλήματα αντιμετωπίζουν η ηλεκτροδότηση και η πρόσβαση στο διαδίκτυο, που έχουν διακοπεί, όπως και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top