Πρωτοφανής επίθεση στον Παυλόπουλο! Μπαχτσελί: Σας ρίχνουμε ξανά στην θάλασσα με χαρά

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Εισβολέα στο Αιγαίο χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο Μπαχτσελί

Πρόκληση χαρακτηρίζει ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί την επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου στο Φαρμακονήσι, τις Οινούσες και το Αγαθονήσι ισχυριζόμενος ότι άλλα 15 νησιά του Αιγαίου είναι υπό την κατοχή της Ελλάδας.

«Δεν πρέπει να υπάρξει ποτέ ανοχή στην εισβολή στο Αιγαίο», λέει ο Μπαχτσελι.

Σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματός του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί επιτέθηκε εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή την 94η επέτειο της υπογραφής της συνθήκης της Λωζάνης.

«Ακριβώς την ημέρα της επετείου της Λωζάνης ως διά συμπτώσεων δήθεν, η επίσκεψη του Προέδρου της Ελλάδας στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι στο Αϊδίνι και τις Οινούσσες στη Σμύρνη είναι μια ανοιχτή πρόκληση. Επιπλέον, αυτά τα νησιά και άλλα 15 νησιά του Αιγαίου τέθηκαν υπό την κατοχή της Ελλάδας με παράνομο και άδικο τρόπο. Δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη η επίσκεψη αυτή στα νησιά του επιφανούς άντρα του ελληνικού κράτους σαν να έκανε επίδειξη ισχύος. Δεν πρέπει να υπάρξει ποτέ ανοχή στην εισβολή στο Αιγαίο. Σήμερα θα έρθουν στο Φαρμακονήσι, αύριο με την πρώτη ευκαιρία στο Αϊδίνι. Αυτοί που σήμερα θα βγουν στις Οινούσσες, με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσουν να ρίξουν άγκυρα στη Σμύρνη. Καταδικάζω τη στάση της Ελλάδας που δεν συνάδει με το δίκαιο γειτονίας και αναμένω να αποχωρήσουν αμέσως από τα νησιά που έθεσαν υπό κατοχή. Ας μην δοκιμάσουν την υπομονή μας, ας μην παρεξηγήσουν την ωριμότητα και τη σοβαρότητά μας. Αν κάποιοι θέλουν να τους ρίξουμε πάλι στη θάλασσα, θα το κάνουμε με χαρά, αν θέλουν κάποιοι να τους κυνηγήσουμε, θα τους κυνηγήσουμε μέχρι εκεί που θα φτάσουν», ανέφερε.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε για τη συνθήκη της Λωζάνης ότι ήταν η χρονιά της ανεξαρτησίας της Τουρκίας. «Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος της Ανεξαρτησίας είπαν στο Μουσταφά Κεμάλ: "Πώς είναι δυνατόν; Δεν έχεις καν στρατό". Κι ο Ατατούρκ απάντησε αμέσως: "Θα φτιάξουμε". "Ωραία, αλλά χρειάζονται χρήματα και δεν υπάρχουν’". Και πάλι απάντησε "Θα βρεθούν". "Κι ας πούμε ότι βρήκαμε το χρήματα, οι εχθροί μας είναι και μεγάλοι και πολλοί". Τότε ο Ατατούρκ για τελευταία φορά αναφωνεί: "Ας είναι, όλοι νικώνται". Γελούσαν με αυτά που έλεγε. Η Τουρκική Δημοκρατία δημιουργήθηκε σε συνθήκες ανέχειας, χάρη στην αποφασιστικότητα του αγώνα. Η συνθήκη της Λωζάνης σημαίνει Τουρκική Δημοκρατία», ανέφερε.

Της ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top