Mεγάλες καταστροφές από τη θεομηνία στην Κωνσταντινούπολη

Οι ουρανοί άνοιξαν στην Κορνουάλη

Πυρετωδώς δουλεύουν ακόμη τα συνεργεία διάσωσης στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης για να απεγκλωβίσουν όσους παγιδεύτηκαν σε σπίτια και  αυτοκίνητα από τον ξαφνικό κατακλυσμό.

Στην περιοχή Σιλιβρί, που χτυπήθηκε άσχημα από τις πλημμύρες, οι πυροσβέστες απομάκρυναν τους κατοίκους με βάρκες. Αυτοκίνητα βρίσκονται ακόμη βυθισμένα μέχρι την οροφή στα νερά...Η θεομηνία προκάλεσε χάος και σε θαλάσσιες και εναέριες οδούς.

Ξαφνική νεροποντή και στο παραλιακό χωριό Κόβερακ στην Κορνουάλη...Οι ουρανοί άνοιξαν και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους μέσα σε λίγη ώρα . Τουλάχιστο 7 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα σπίτια τους κι αυτή είναι η επιχείρησης διάσωσης με ελικόπτερο ενός ηλικιωμένου ζευγαριού.

Οι αρχές δέχτηκαν πολλές κλήσεις για βοήθεια ενώ καταιγίδες έπληξαν και τη γειτονική επαρχιά του Ντέβον.

Ένα σπάνιο καταρράκτη σε σχήμα πετάλου προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην μεγαλύτερη ηφαιστειογενή λίμνη στον κόσμο. Βρίσκεται στη βορειο-ανατολική επαρχία Χεϊλονγκ-ζιανγκ της Κίνας και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες.

Αντίθετα στα νότια, στη Σαγκάη, ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο και οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου πρόσφεραν παγωμένες λιχουδιές στα ζώα για να δροσιστούν..

Μια πόλη 2000 κατοίκων εκκενώθηκε στην επαρχία Μαριπόσα στην Καλιφόρνια, στους πρόποδες του εθνικού δρυμού Γιοσέμιτι εξαιτίας μεγάλης δασικής πυρκαγιάς. Οι άνεμοι και η ξηρασία ευνόησαν τις φλόγες που πέρασαν αυτοκινητόδρομο και απειλούν 1500 σπίτια αλλά και την ηλεκτροδότηση..8 κτίρια κάηκαν και 800 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τη φωτιά.

Στον Καναδά, μαίνονται οι πυρκαγιές στα δάση της Βρετανικής Κολομβίας αναγκάζοντας 45.000 ανθρώπους να παραμένουν μακριά από τα σπίτια τους Η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη καθώς 160 μέτωπα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 3000 πυροσβέστες και 200 πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροπλάνα παλεύουν με την πύρινη λαίλαπα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top