Κτηνωδία: Της έδεσε τα μάτια και της έκοψε και τα πέντε δάχτυλα επειδή ήθελε να πάρει το πτυχίο της

Έξι χρόνια μετά την απίστευτη βαρβαρότητα η νεαρή κοπέλα δεν το βάζει κάτω και πλέον γράφει με το αριστερό της χέρι

Της έκοψε τα δάχτυλα επειδή ήθελε να σπουδάσει

Αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης είναι ένας ζηλιάρης σύζυγος, ο οποίος δεν δίστασε να κόψει τα δάχτυλα της συζύγου του, επειδή εκείνη «τόλμησε» να συνεχίσει τις σπουδές της για να πάρει το πτυχίο της.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι συγκλονιστικές. Όπως μεταδίδει η «Daily Mail», ο 30χρονος Rafiqul Islam την παγίδευσε λέγοντας της πως ήθελε να της κάνει ένα «δώρο». Της είπε χαρακτηριστικά «σου έχω μια έκπληξη».

Στη συνέχεια της έδεσε τα μάτια και της είπε να του δώσει το χέρι της για να της δώσει το δώρο της.

Αντί για δώρο όμως, της έκοψε και τα πέντε δάχτυλα. Μάλιστα ένας από τους συγγενείς του συζύγου του, φρόντισε να τα πετάξει σε ένα σκουπιδοτενεκέ, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι γιατροί δεν θα μπορούσαν να της τα ξανακολλήσουν.

Ο 30χρονος ο οποίος  που δουλεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είχε προειδοποιήσει πολλάκις την 21χρονη ότι θα«υποστεί συνέπειες» εάν δεν παρατήσει τις σπουδές της. «Όταν γύρισε πίσω στο Μπαγκλαντές, μου είπε πως ήθελε να μιλήσουμε», διηγήθηκε η Ακτέρ στους The Times περιγράφοντας τα όσα της έκανε.

«Ξαφνικά μου έδεσε τα μάτια και το χέρι. Επίσης μου έκλεισε το στόμα με ταινία λέγοντας μου ότι θα μου έκανε κάποια δώρα. Αντ΄αυτού, μου έκοψε όλα τα δάχτυλα».

Αστυνομικός που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση δήλωσε πως ο βάρβαρος σύζυγός ομολόγησε τις πράξεις του αφού συνελήφθη στη Ντάκα. Ωστόσο, ο ίδιος δεν τιμωρήθηκε με φυλάκιση παρά τις αντιδράσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Ήταν εξοργισμένος. Ζήλευε γιατί δεν είχε περάσει στο κολλέγιο και δεν ήθελε (η Ακτέρ) να συνεχίσει τις σπουδές της», είχε πει χαρακτηριστικά ο αστυνομικός.

Έχουν περάσει περίπου έξι χρόνια και η νεαρή κοπέλα δεν το έβαλε κάτω. Συνέχισε τη ζωή της. Ζει πλέον με τους γονείς της και μαθαίνει να γράφει με το αριστερό της χέρι για να μπορεί να τελειώσει το κολλέγιο και να ακολουθήσει τα όνειρά της.

Η επίθεση αυτή δεν ήταν η πρώτη ούτε και η τελευταία κατά μουσουλμάνων γυναικών που ήθελαν να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους καριέρα. Ένα από τα τελευταία περιστατικά που έγιναν γνωστά από τον διεθνή Τύπο σημειώθηκε τον Ιούνιο, όταν έναν άνεργος έβγαλε τα μάτια της συζύγου του, βοηθού καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Ντάκα, γιατί δεν ήθελε να ακολουθήσει ανώτερες σπουδές σε πανεπιστήμιο του Καναδά. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top