Σόου μετά τη νηστεία-Τυμπανιστές υποδέχονται τον Ερντογάν! ΒΙΝΤΕΟ

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου-Πρώτη ανάρτηση:22-06-2017 16:52

Τυμπανιστές υποδέχτηκαν τον Τούρκο Πρόεδρο στο ιφτάρ στο προεδρικό, όπου προσκεκλημένοι του ήταν καταστηματάρχες.

Οι τυμπανιστές κατά τη διάρκεια του ραμαζιανιού είναι παράδοση να βγαίνουν στους δρόμους και να αναγγέλλουν την έναρξη του πρώτου ή του τελευταίου δείπνου του ραμαζανιού.

Ο τούρκος πρόεδρος, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί, τους παρακολουθούσε με ευλάβεια και προσοχή.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı davul ve mani ile... από Sozcu

ΑΕΝΑΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Λίγες μέρες αφότου ο Γιλντιρίμ αναχώρησε από τη Θράκη ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα όσα είπε στους έλληνες μουσουλμάνους ο υπουργός Εργασίας Μουεζίνογλου που τον συνόδευε. Χαρακτήρισε την Τουρκία «Μητέρα Πατρίδα» και πρόσθεσε «Επιθυμούμε και ζητάμε οι εδώ Δυτικοθρακιώτες συμπολίτες μας, ως Έλληνες πολίτες να βλέπουν με ελπίδα και εμπιστοσύνη το μέλλον τους. Αλλά να μην ξεχνάνε ποτέ το εξής, δίπλα στις ελπίδες τους υπάρχει η στήριξη του ισχυρού τουρκικού έθνους των 80 εκ. ανθρώπων».

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως η ιστοσελίδα του καναλιού NTV, δεν ανέφεραν τίποτα από τα παραπάνω, αλλά λόγια πιο μετριοπαθή.

Την ίδια ώρα, έξι τουρκικά μαχητικά F16 παραβίασαν το απόγευμα της Πέμπτης τον εθνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο και αναχαιτήθηκαν από ελληνικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την Σκύρο.

TI EINAI TO ΡΑΜΑΖΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΦΤΑΡ

Το Ραμαζάνι εκ τoυ τουρκικού ραμαζάν και αραβικού ραμαντάν, είναι θρησκευτική -μουσουλμανική- εορτή νηστείας. Αποτελεί ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους όπου σύμφωνα με τη παράδοση δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους προκειμένου να αποτελέσουν οι κανόνες του, οδηγό της ζωής τους. Έτσι το Ραμαζάνι χαρακτηρίζεται ως ένας από τους «πέντε στύλους» του Ισλάμ με χαρακτήρα υπακοής, εξιλασμού και προσευχής προς το Θεό. Σε όλο το χρονικό διάστημα αυτό, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του Ηλίου, από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του Ηλίου. Το Ραμαζάνι τελειώνει με τριήμερη γιορτή που αραβικά ονομάζεται κχιντ-αλ-φιτρ (= εορτή τέλους νηστείας) ή κχιντ-αλ-σαρκχίρ (= Μικρή εορτή). Ποια γεύματα περιλαμβάνει το Ραμαζάνι; Τα δυο κύρια γεύματα του είναι το Σουχούρ πριν την ανατολή και το άλλο μετά τη δύση που λέγεται Ιφτάρ. Τα γεύματα αυτά περιλαμβάνουν χουρμάδες ακολουθώντας το παράδειγμα του Προφήτη Μοχάμεντ. Μετά το Ιφτάρ και μέχρι το Σοχούρ την άλλη μέρα ο καθένας μπορεί να φάει ό, τι επιθυμεί από φαγητό, γλυκά και ποτά, αλλά εκτός από αλκοόλ και χοιρινό κρέας(είναι απαγορευμένα από το θεό και έχουν αναφερθεί στο Κοράνι).

Της ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου 

Με πληροφορίες wikipedia

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top