Φορτηγά στο παλάτι του "σουλτάνου" Ερντογάν

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Φορτηγά στο παλάτι του "σουλτάνου" Ερντογάν

Μνήμες του πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 ξύπνησαν στην Τουρκία μετά την απόφαση του σουλτάνου να προσκαλέσει τους φορτηγατζήδες στο προεδρικό! 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να προσκαλέσει τους φορτηγατζήδες με αφορμή το Ραμαζάνι και πιο συγκεκριμένα το γεύμα που διοργανώνεται μετά τη δύση που λέγεται ιφτάρ. 

Οι φορτηγατζήδες πάρκαραν τα φορτηγά τους έξω από το προεδρικό, δίνοντας "τροφή" στα τουρκικά ΜΜΕ. 

Τα τουρκικά μέσα σχολίασαν ότι η εικόνα θύμιζε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. 

TI EINAI TO ΡΑΜΑΖΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΦΤΑΡ

Το Ραμαζάνι εκ τoυ τουρκικού ραμαζάν και αραβικού ραμαντάν, είναι θρησκευτική -μουσουλμανική- εορτή νηστείας. Αποτελεί ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους όπου σύμφωνα με τη παράδοση δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους προκειμένου να αποτελέσουν οι κανόνες του, οδηγό της ζωής τους. Έτσι το Ραμαζάνι χαρακτηρίζεται ως ένας από τους «πέντε στύλους» του Ισλάμ με χαρακτήρα υπακοής, εξιλασμού και προσευχής προς το Θεό. Σε όλο το χρονικό διάστημα αυτό, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του Ηλίου, από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του Ηλίου. Το Ραμαζάνι τελειώνει με τριήμερη γιορτή που αραβικά ονομάζεται κχιντ-αλ-φιτρ (= εορτή τέλους νηστείας) ή κχιντ-αλ-σαρκχίρ (= Μικρή εορτή). Ποια γεύματα περιλαμβάνει το Ραμαζάνι; Τα δυο κύρια γεύματα του είναι το Σουχούρ πριν την ανατολή και το άλλο μετά τη δύση που λέγεται Ιφτάρ. Τα γεύματα αυτά περιλαμβάνουν χουρμάδες ακολουθώντας το παράδειγμα του Προφήτη Μοχάμεντ. Μετά το Ιφτάρ και μέχρι το Σοχούρ την άλλη μέρα ο καθένας μπορεί να φάει ό, τι επιθυμεί από φαγητό, γλυκά και ποτά, αλλά εκτός από αλκοόλ και χοιρινό κρέας(είναι απαγορευμένα από το θεό και έχουν αναφερθεί στο Κοράνι).

Της ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου 

Με πληροφορίες wikipedia

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top