Άρχισαν τα όργανα! Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας- Στο στόχαστρο οι άνθρωποι του Μακρόν

Εμπλέκονται σε σκάνδαλα

Άρχισαν τα όργανα! Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας της Γαλλ

Μπορεί ο Εμανουέλ Μακρόν να έχει τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, τον ανασχηματισμό και τον θρίαμβο, μπορεί στο πλευρό του να στέκεται ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, αυτά τα στοιχεία, όμως, δεν σημαίνουν ότι όλα βαίνουν καλώς για τον Γάλλο Πρόεδρο.

Κι αυτό γιατί, λίγες μόλις μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 18ης Ιουνίου, η Σιλβί Γκουλάρ, υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, υπέβαλε την παραίτησή της, με ανακοίνωση, το πρωί της Τρίτης. «Στην υπόθεση ότι θα γίνει δικαστική έρευνα, με στόχο την εξακρίβωση των ακριβών συνθηκών για το καθεστώς εργασίας των συνεργατών μου στο ευρωκοινοβούλιο, επιθυμώ να είμαι ελεύθερη για να αποδείξω την αθωότητά μου» γράφει χαρακτηριστικά. Το κόμμα από το οποίο προέρχεται η Γκουλάρ, το Modem, κατηγορείται για αργομισθίες ευρωβουλευτών του. 

Στο στόχαστρο της γαλλικής δικαιοσύνης βρίσκεται και ο Φρανσουά Μπαϊρού, πρόεδρος του κόμματος Modem και υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Μπαϊρού δέχεται πιέσεις για να παραιτηθεί, ωστόσο παραμένει στην κυβέρνηση. Στο μικροσκόπιο των γαλλικών αρχών και η υπουργός Μαριέλ Σαρνέζ, για ενδεχόμενες αργομισθίες συνεργατών της.

Αλλά και ο Ρισάρ Φεράν, δεξί χέρι του Προέδρου, προβλέπεται να αποσυρθεί από την κυβέρνηση Μακρόν, καθώς εκκρεμεί εις βάρος του δικαστική έρευνα για διαχείριση κονδυλίων στην ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία που εργαζόταν, πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με την πολιτική.

«Ο κ. Φεράν θα μπορούσε να παραμείνει στη θέση του υπουργού, αλλά από συζήτηση με τον πρόεδρο κρίθηκε σκόπιμο να αναλάβει μια θέση μεγάλης ευθύνης στο κοινοβούλιο» ανέφερε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top