Πορεία από την Άγκυρα μέχρι την Κωνσταντινούπολη εξήγγειλε ο Κιλιτσντάρογλου- Θα κρατήσει περίπου 28 μέρες!

Διαμαρτυρία για την φυλάκιση Μπερμπέρογλου

Πορεία από την Άγκυρα μέχρι την Κωνσταντινούπολη εξήγγειλ

Πορεία από την Άγκυρα μέχρι την Κωνσταντινούπολη, στις φυλακές όπου κρατείται ο βουλευτής του κόμματός του, Ένις Μπερμπέρογλου, εξήγγειλε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, λέγοντας πως έφτασε η ώρα της αντίστασης. 

Ο Κιλιτσντάρογλου, έπειτα από την έκτακτη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του για την σύλληψη και ποινή κάθειρξης 25 χρόνων στον Ένις Μπερμπέρογλου, δήλωσε: «Εγώ θα περπατήσω φίλοι μου. Όποιος θέλει, με ακολουθεί. Μπορεί και ένα άτομο, μπορεί και ένα εκατομμύριο, μπορεί και δέκα εκατομμύρια να με ακολουθήσουν. Μέχρι σήμερα, αγωνιστήκαμε στη βουλή αλλά δεν λύθηκε τίποτα. Έφτασε πλέον η ώρα της αντίστασης. Θα αγωνιστούμε για την δικαιοσύνη». 

Η πορεία ξεκίνησε την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί. Στη βουλή παρέμειναν μόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος με 20 βουλευτές και οι υπόλοιποι συμμετέχουν στην πορεία, μαζί με τον αρχηγό του κόμματος. Την ίδια ώρα, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις 81 επαρχίες της Τουρκίας. 

«Λένε υπομονή, υπομονή, αλλά δεν έμεινε τίποτα πλέον για να κάνουμε υπομονή» είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προσθέτοντας ότι θα περπατά μέχρι να έρθει δικαιοσύνη. 

Η πορεία αναμένεται να κρατήσει συνολικά 28 μέρες.

Βουλευτές του κόμματός του και κόσμος ακολουθεί τον Κιλιτσντάρογλου, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη και ποινή κάθειρξης 25 χρόνων στον βουλευτή του κόμματός του, Μπερμπέρογλου. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν από την πορεία δήλωσε ότι «πλέον το μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκκαλο, φτάνει πια».

«Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα που δεν υπάρχει δημοκρατία. Όπως κάθε ελεύθερη χώρα, πολιτισμένη χώρα, θέλουμε στη χώρα μας να ζούμε μέσα σε ειρήνη».

Ο 69χρονος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα διανύει καθημερινά 18 χιλιόμετρα για 28 μέρες μέχρι να φτάσει στις φυλακές του Μάλτεπε, όπου κρατείται ο Ένις Μπερμπέρογλου. 

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top