Συνελήφθη ο βουλευτής του CHP Μπερμπέρογλου με την κατηγορία κατασκοπείας- Σάλος και αντιδράσεις

"Δεν υπάρχει τέτοιο έγκλημα" φωνάζει η σύζυγός του

Συνελήφθη ο βουλευτής του CHP Μπερμπέρογλου με την κατηγο

Συνελήφθη ο βουλευτής του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Ένις Μπερμπέρογλου, έπειτα από απόφαση δικαστηρίου για 25 χρόνια φυλάκισής του για την υπόθεση της δημοσιοποίησης εικόνων φορτηγών της ΜΙΤ. Μετά την απόφαση, η κεντρική επιτροπή του CHP συνήλθε εκτάκτως, υπό την προεδρία του ηγέτη του κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. 

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδικάστηκε για «κατασκοπεία λόγω ανακοίνωσης μυστικών κρατικών εγγράφων». Για τα ίδια αδικήματα κατηγορείται και ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος, Τζαν Ντουντάρ, ο οποίος, ωστόσο, δεν συμμετείχε στη δίκη, επειδή έχει διαφύγει στο εξωτερικό. 

Αμέσως μετά την απόφαση, ο Ένις Μπερμπέρογλου δήλωσε στους διαδρόμους του δικαστηρίου: «Δημιούργησαν μια απάτη για κάτι που δεν κάναμε. Ντροπή σε αυτούς που το δημιούργησαν. Εσείς δεν θα με ξεχάσετε κι εγώ δεν θα σας ξεχάσω». 

Αντιδράσεις για τη σύλληψη

Μεγάλες αντιδράσεις προσκαλεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) η σύλληψη και ποινή κάθειρξης 25 χρόνων που επιβλήθηκε στον Μπερμπέρογλου.

«Είμαστε δίπλα σου, μην χάνεις το ηθικό σου. Θα αγωνιστούμε μέχρι να πετύχουμε την απελευθέρωσή σου» είπε στον βουλευτή ο αρχηγός του κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του. 

Η σύζυγος του βουλευτή δήλωσε αμέσως μετά πως είναι σοκαρισμένη και πως στον φάκελο της υπόθεσης δεν υπήρχαν άλλωστε αποδείξεις. «Διαμαρτύρομαι, δεν το αποδέχομαι, τέτοιο έγκλημα δεν υπάρχει. Δεν απέδειξαν τίποτα» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP, Ενγκίν Ο Αλτάι, σχολίασε ότι «η απόφαση αυτή είναι κυβερνητικοί παληκαρισμοί εναντίον του CHP», προσθέτοντας ότι αποτελεί απειλή για όλη την κοινωνία που υποστηρίζει την δημοκρατία

Ο βουλευτής του κόμματος Μπαρίς Γιαρκαντάς ανέφερε ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση. 

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top