ΤΡΑΓΩΔΙΑ στο Λονδίνο: Toυλάχιστον 6 νεκροί-60 οι τραυματίες από την φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο με 27 ορόφους

Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο-Στο κτίριο διέμεναν τουλάχιστον 200 άτομα

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στο Λονδίνο: Toυλάχιστον 6 νεκροί-60 οι τραυματίες από την φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο με 27 ορόφους

Έξι νεκρούς και τουλάχιστον 60 τραυματίες μετρά μέχρι στιγμής το Λονδίνο από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο 27 ορόφων στο οποίο διέμεναν περίπου 200 άτομα.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, ο πύργος «Grenfell» μετατράπηκε σε πύργο της κολάσεως, όταν οι φλόγες άρχισαν να τυλίγουν το κτίριο, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν.

Απεγνωσμένες μητέρες πάνω στη απελπισία τους, πετούσαν τα μωρά και τα παιδιά από τα παράθυρα για να τα γλιτώσουν από τις φλόγες, ενώ οι ανθρώπινες ιστορίες συγκλονίζουν.

Η Πυροσβεστική έχει στήσει ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να καταφέρει να απομακρύνει τους ενοίκους του κτιρίου, ενώ εκφράζονται φόβοι πως οι νεκροί θα είναι ακόμα περισσότεροι και ο αριθμός τους θα αυξηθεί δραματικά.

Παράλλλα ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι εξακολουθεί να καταβάλλει προσπάθειες ώστε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία πάντως δεν απειλεί -προς το παρόν- το κτίριο με κατάρρευση.

«Τα πληρώματά μας εξακολουθούν να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στο Grenfell Tower και πραγματοποιούν ενδελεχείς έρευνες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική. «Τα ειδικά πληρώματά μας αστικής έρευνας και διάσωσης και ένας στατικός μηχανικός έχουν ελέγξει το κτίριο και ανακοίνωσαν ότι δεν κινδυνεύει να καταρρεύσει και ότι είναι ασφαλές για τα πληρώματά μας να βρίσκονται εκεί».



Η τρομακτική φωτιά ξεκίνησε από ψυγείο που εξερράγη σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου και γρήγορα πήρε τεράστιες διαστάσεις και εξαπλώθηκε σε όλο το κτίριο, προς τα πάνω.

Να σημειώσουμε ότι το κτίριο κτιμάται ότι είχε πάνω από 126 διαμερίσματα και οι ένοικοι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά εικάζεται ότι ήταν από 200 έως 600.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top