Τζιχαντιστές με όπλα στα χέρια και μίσος στα μάτια ανοίγουν πυρ στην ιρανική Βουλή-ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΦΡΙΚΗ

Στο φως φωτογραφίες των πτωμάτων των δραστών μέσα στα αίματα-Πρώτη ανάρτηση: 08-06-2017 17:10

Νέο ΒΙΝΤΕΟ από την τρομοκρατική επίθεση στο ιρανικό κοινοβούλιο όπου δεκάδες άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο την Τετάρτη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Όπως αναλυτικά μεταδώσαμε στο star.gr, oι τρομοκράτες-καμικάζι αυτοκτονίας, μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες με... μπούργκα μπήκαν από την πόρτα των πολιτών και πυροβόλησαν τους φρουρούς. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι έμειναν κλεισμένοι στην αίθουσα των συνεδριάσεων.

Στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί οι τρομοκράτες, με όπλα στα χέρια, και μίσος στην καρδιά και στα μάτια εισβάλουν στην αίθουσα επισκεπτών της Βουλής και να ανοίγουν πυρ κατά των πολιτών. Όλα έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα της Βουλής. Ένας από τους δράστες, που κρατά πιστόλι, φαίνεται να πυροβολεί εξ επαφής ένα από τα θύματά του.

Ανάλογο ΒΙΝΤΕΟ κυκλοφόρησε στα social media λίγες ώρες μετά το χτύπημα στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν δημοσιοποίησε φωτογραφίες με τα άψυχα κορμιά των δραστών που κείτονται στο έδαφος μέσα στα αίματα.

Η Τεχεράνη έδωσε στη δημοσιότητα μόνο τα μικρά ονόματα των πέντε δραστών και όχι τα επώνυμα για κοινωνικούς λόγους και θέμα ασφάλειας.  Ονομάζονταν Seriyas, Fereydoun, Qayyoum, Abu Jahad και Ramin. Σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών, οι πέντε δράστες είχαν παρελθόν τρομοκρατικών ενεργειών και συνδέονται με τις οργανώσεις Wahhabi και Takfiri. Οι μακελάρηδες είχαν πολεμήσει με τους τζιχαντιστές στη Μοσούλη του Ιράκ και τη Ράκα της Συρίας και επέστρεψαν στο Ιράν τον Αύγουστο του 2016, υπό τις εντολές του Abu Aeshe, ενός υψηλόβαθμου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους και σχεδίαζαν να κάνουν τρομοκρατικές οργανώσεις σε θρησκευτικούς τόπους του Ιράν. 

17 νεκροί και 50 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός στο μακελειό της Τεχεράνης και είναι η πρώτη φορά που το ισλαμικό χαλιφάτο αναλαμβάνει την ευθύνη επίθεσης στο Ιράν.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top