Τελευταία Εξέλιξη: Τουρκικό στρατό θέλει να στείλει στο Κατάρ ο Ερντογάν

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Κατάρ Ερντογάν

Το βράδυ της Τετάρτης φέρνει στην τουρκική βουλή το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ στρατιωτικές συμφωνίες που είχαν υπογραφεί παλαιότερα μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ, αλλά δεν είχαν τεθεί προς επικύρωση στην εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. 

Το κυβερνών κόμμα εισηγήθηκε πρόταση να συζητηθούν με τη διαδικασία του κατεπειγόντως δύο από τις πέντε συμφωνίες απόψε και αναμένεται να περάσουν με την πλειοψηφία του ΑΚΡ.

Η μία από τις συμφωνίες προβλέπει την εγκατάσταση τουρκικών στρατιωτικών μονάδων στο Κατάρ, ενώ η άλλη προβλέπει την εκπαίδευση δυνάμεων ασφαλείας του Κατάρ από την τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Οι επόμενες τρεις στρατιωτικές συμφωνίες που αφορούν σε εκπαίδευση, θαλάσσιες μεταφορές και ναυτικό εξοπλισμό αναμένεται να συζητηθούν και εγκριθούν τις επόμενες ημέρες. 

Πάντως, πριν από δύο χρόνια ακριβώς, τον Ιούνιο του 2015 είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, η απόφαση για δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Κατάρ και με βάση αυτή την απόφαση υπηρετούν σήμερα εκεί περίπου 600 Τούρκοι στρατιώτες. 

Η αντιπολίτευση δεν βλέπει θετικά αυτή την κίνηση του κυβερνώντος κόμματος και αναμένεται να καταψηφίσει τις εν λόγω συμφωνίες στη βουλή, ωστόσο το ΑΚΡ διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία για να προχωρήσει.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top