ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ τζιχαντιστών η Βρετανία!

Γνωστοί στην ΜΙ5, επικίνδυνοι αλλά κυκλοφορούν ανενόχλητοι

Ξέφραγο αμπέλι τζιχαντιστών είναι  η Βρετανία όπως αποδεικνύεται από τις τελευταίες εξελίξεις. Με το που έγινε γνωστή η ταυτότητα των δραστών απεδείχθη πώς ήταν όλοι σεσημασμένοι αλλά οι αρχές τους άφηναν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι.

Και οι δύο μακελάρηδες ήταν γνωστοί στην ΜΙ5 αλλά θεωρούνταν ακίνδυνοι. Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας δεν ανησυχούσαν που  ο Κουράμ Μπατ είχε επαφές  με τον βομβιστή του Λονδίνου του 2005 τον  Μοχάμεντ Σιντίκ Χαν.

Το απίστευτο είναι πώς ο τζιχαντιστής είχε πρόσβαση στις σήραγγες κάτω από το βρετανικό Κοινοβούλιο αφού δούλευε στο σταθμό του μετρό του Ουεστμίνσττερ. 'Έγινε  γνωστός στον κόσμο για τις εξτρεμιστικές του απόψεις μέσα από το ντοκιμαντέρ του channel 4 με τον τίτλο ¨ο τζιχαντιστής της διπλανής πόρτας¨.

Τρεις ώρες πριν  γίνει δολοφόνος στο όνομα του Αλλάχ, αποχαιρέτησε τη μόλις 18 μηνών κόρη του, Αμίνα. Ύστερα πήρε το φονικό βαν στο οποίο  βρέθηκαν βόμβες μολότοφ.

Την Τριτη, το Ηνωμένο βασίλειο τήρησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων.

Οι ήρωες της τραγωδίας.

Ο Γουίλιαμ ήταν ένας από τους πρώτους που ειδοποίησαν για την επίθεση.

Με απόλυτη ψυχραιμία και πεσμένος στο έδαφος μίας παμπ κάλεσε τις αρχές.Σε ένα άλλο βίντεο ντοκουμέντο  την ώρα  που ο κόσμος ψάχνει καταφύγιο, ένας σερβιτόρος γίνεται ήρωας.

 Ο Σέρτζιο Φαρίνα έβαλε όλο το βάρος τoυκαι την αντίσταση του πίσω από την πόρτα του μαγαζιού την ώρα που ένας τρομοκράτης οπλισμένος με μαχαίρι προσπαθούσε να εισβάλλει μέσα στο κατάστημα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top