Το STAR στο Παρίσι-ΤΡΟΜΟΣ στην Παναγία των Παρισίων

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι, όταν άνδρας, επιτέθηκε με σφυρί σε αστυνομικό έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. 

Ο δράστης δέχθηκε αστυνομικά πυρά, και τραυματίστηκε. Σε ανάρτησή της στο Twitter, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης «εξουδετερώθηκε».

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, η ανταποκρίτρια στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση έξω από το χώρο της Παναγίας των Παρισίων όπου εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο δράστης αφού απείλησε με το σφυρί περαστικούς, κατευθύνθηκε προς τρεις αστυνομικούς που περιπολούσαν. Χτύπησε τον έναν αστυνομικό στο κεφάλι φωνάζοντας «Αυτό είναι για τη Συρία». Η αντίδραση των συναδέλφων του ήταν άμεση καθώς τον πυροβόλησαν. Ο δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και φέρεται να είπε στις αρχές ότι είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και αλγερινής καταγωγής φοιτητής.

Ο αστυνομικός είναι ελαφρά τραυματισμένος, ενώ αυτόπτες μάρτυρες τονίζουν ότι άκουσαν δύο πυροβολισμούς.

Να σημειωθεί ότι 900 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στην Παναγία των Παρισίων ενώ για λόγους ασφαλείας οι γραμμές του μετρό και του προαστιακού που περνούν από το σημείο δεν λειτουργούν.

Οι γαλλικές αρχές θεωρούν πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Η ανησυχία για νέα χτυπήματα είναι μεγάλη, ενώ όλο το Παρίσι είναι σε κατάσταση έκτακτου συναγερμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top