Τουρκία: Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις - Κανείς δεν είναι ασφαλής από την μανία του Ερντογάν

Συνέλαβαν τον σύμβουλο του Γιλντιρίμ και τον πατέρα του μπάσκετπολίστα Ενές Καντέρ

Οι εκκαθαρίσεις συνεχίζονται στην Τουρκία 11 μήνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα. Η αστυνομία έφτασε –με εντολή Ερντογάν – μέχρι και το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού, συλλαμβάνοντας τον σύμβουλο του Γιλντιρίμ για συμμετοχή στο δίκτυο Γκιουλέν.

Όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν είδαν να φορούν χειροπέδες στον έμπιστο του Τούρκου Πρωθυπουργού, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr.Η σύλληψη του Μπιρόλ Ερντέμ και της συζύγου του δείχνει ξεκάθαρα πώς κανείς δεν είναι ασφαλής από τη μανία του Ερντογάν.Ο σουλτάνος δεν κάνει διακρίσεις!

Ο Μπιρολ Ερντεμ είχε δώσει κατάθεση πέρσι, στο πλαίσιο των ερευνών για το κίνημα Γκιουλέν, ως μάρτυρας, προκαλώντας συζητήσεις, επειδή στην κατάθεση του είχε δώσει αρκετά ονόματα Γκιουλένιστών.  Ο Ερντέμ ήταν υφυπουργός Δικαιοσύνης από το 2011 ως το 2014. Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, κατηγορείται ότι διευκόλυνε την προαγωγή δικαστών, οι οποίοι είχαν ορκιστεί πίστη στον Γκιουλέν . Πρόκειται για έναν από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των διώξεων. 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πατέρας του μπάσκετπολίστα Ενές Καντέρ, ο οποίος είναι δηλωμένος υποστηρικτής του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Πρόκειται για μια εξέλιξη που άφησε άφωνη την κοινή γνώμη στην Τουρκία, καθώς οι γονείς του Καντέρ τον είχαν αποκληρώσει από την στιγμή που ο Ερντογάν κατηγόρησε τον γιο τους για Γκιουλενιστή. Σήμερα, αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ στην Κωνσταντινούπολη και πήραν σηκωτό τον πατέρα του ως αντίποινα στην κριτική που ασκεί στον σουλτάνο. Πριν από δύο εβδομάδες μάλιστα οι Τούρκοι ακύρωσαν το διαβατήριό του αθλητή. 

Ο Ενές, με αφορμή την άδικη σύλληψη του πατέρα του, όπως την χαρακτηρίζει, έγραψε ένα ανατριχιαστικό γράμμα για την κατάσταση στη χώρα του και τα φριχτά βασανιστήρια που υφίστανται από το καθεστώς Ερντογάν. «Σας παρακαλώ μόνο για ένα δευτερόλεπτο να σκεφτείτε, εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε έναν παίκτη του ΝΒΑ, τότε τι θα συμβεί σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ακουστούν; Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που φυλακίζονται, βασανίζονται και δολοφονούνται χωρίς να το ακούσουμε», έγραψε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top