Σύνοδος ΝΑΤΟ: Συναντήθηκαν Μακρόν και Γιούνκερ- "H μόνη αξιόπιστη στρατιωτική δύναμη στην ΕΕ είναι η Γαλλία"

"Έχετε ένα σύμμαχο για μια Ευρώπη που θα καταλαβαίνει ο κόσμος" είπε ο Γάλλος Πρόεδρος

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Συναντήθηκαν Μακρόν και Γιούνκερ- "H μόνη α

Την συζήτηση για τον μετασχηματισμό της Ευρώπης σε μια Ευρώπη που "θα προστατεύει τους πολίτες της" ξεκίνησαν με τη σημερινή τους συνάντηση, ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη συνάντηση και κατά τη διάρκεια κοινής δημοσιογραφικής διάσκεψης, έκανε λόγο για μια Ευρώπη που θα είναι κατανοητή από του πολίτες της, που θα προστατεύει του πολίτες της και ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους. Έδωσε έμφαση στη φορολογική σύγκλιση των κρατών μελών της ευρωζώνης, την εμπορική αμοιβαιότητα και τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, την κοινωνική ασφάλιση και το συνταξιοδοτικό. Επιπλέον, ο Μακρόν επεσήμανε την ανάγκη για μεταρρύθμιση του καθεστώτος ασύλου και την εμβάθυνση της ευρωζώνης.

Ο Μακρόν συμφώνησε με τον Γιούνκερ, μεταξύ άλλων, και στο ζήτημα της αμυντικής διάστασης της ΕΕ, με τον Πρόεδρο της Κομισιόν να χαρακτηρίζει τη Γαλλία ως τη μόνη αξιόπιστη στρατιωτική δύναμη στην ΕΕ.

Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι ο νέος Γάλλος Πρόεδρος θα είναι συνεργάτης της Κομισιόν για την εμβάθυνση της ΕΕ, το ελεύθερο εμπόριο, την κοινωνική Ευρώπη και τη  νομισματική ένωση. Ο Μακρόν υπερθεμάτισε, λέγοντας πως "έχετε ένα σύμμαχο για μια Ευρώπη που θα καταλαβαίνει ο κόσμος". "Αν ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πως λειτουργεί η Ευρώπη, δεν θα πάει μακριά", σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

 

Από τις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top