Τα δάκρυα, οι απειλές και οι προειδοποιήσεις του Ερντογάν στο έκτακτο συνέδριο του κόμματός του

Επιτέθηκε σε ΕΕ και Γκιουλενιστές και δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει την ανεργία και θα άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης όταν όλα ομαλοποιηθούν στη χώρα του-Πρώτη ανάρτηση:21-05-2017 16:19

«Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχθούμε περισσότερο την διπλοπρόσωπη στάση της ΕΕ, η οποία αψηφά την περηφάνια της χώρας μας», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στο έκτακτο συνέδριο του κόμματός του, όπου εκλέγεται σήμερα Κυριακή και πάλι Πρόεδρος του κόμματος, έπειτα από 998 μέρες απουσίας.

«Ή η ΕΕ θα τηρήσει τις υποσχέσεις που μας έδωσε ή ο καθένας θα κάνει αυτό που ξέρει. Η δική μας προτίμηση είναι να συνεχίσουμε τον δρόμο της ΕΕ, παρόλα όσα έγιναν. Την απόφαση εδώ θα την λάβει η ΕΕ», ανέφερε.

Με 1370 υπογραφές ο Ταγίπ  Ερντογάν προτάθηκε ως ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ. «Μάλιστα που είχαμε μείνει;», είπε ο Ερντογάν στους συνέδρους του κόμματος στην ομιλία του, ενώ έστειλε σαφές μήνυμα και στους Γκιουλενιστές λέγοντας πως «είτε είναι ο πατέρας μου, είτε είναι ο γιος μου θα στραφώ εναντίον τους».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης πως δεν θα αρθεί, αν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Τουρκία. «Είχαμε 249 νεκρούς στο πραξικόπημα και μας ρωτάτε πότε θα αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν θα αρθεί. Μέχρι πότε; Μέχρι να υπάρξει ηρεμία, ευημερία. Τι σας λείπει; Δεν μπορείτε να πάτε στις δουλειές σας; δεν μπορείτε να πάτε στα σχολεία σας; Εμείς όταν ήρθαμε στην εξουσία υπήρχε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα εργοστάσια, οι δουλείες ήταν προβληματικές», είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η ανεργία θα μειωθεί σύντομα σε μονοψήφιο αριθμό.

Οι σύνεδροι έφτασαν στο εκλογικό συνέδριο στην Άγκυρα από 81 επαρχίες με 565 λεωφορεία. Δικαίωμα ψήφου έχουν 1470 άτομα. Με τουρκικές σημαίες και σημαίες του ΑΚΡ μπήκαν στην αίθουσα με μουσική του κόμματος φωνάζοντας «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν». Ο Ταγίπ Ερντογάν δάκρυσε, ακούγοντας τα συνθήματα που φώναζαν οι σύνεδροι υπέρ του.

Της ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top