AYTOΣ είναι ο 26χρονος πρώην στρατιωτικός που αιματοκύλησε την «Times Square»-Είχε πάρει ναρκωτικά πριν την επίθεση

Είχε πρόβλημα με το αλκοόλ, είχε συλληφθεί άλλες τέσσερις φορές και είχε κάνει φυλακή

Ένας 26χρονος πρώην στρατιωτικός με πολλά προβλήματα και μπλεξίματα με το νόμο, είναι ο άνδρας που όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, αιματοκύλησε την «Times Square» την Πέμπτη.

Πρόκειται για τον Ρίτσαρντ Ρόχας, ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάν σε ανυποψίαστους πεζούς, με αποτέλεσμα μια 18χρονη γυναίκα να σκοτωθεί και άλλοι 22 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Τα video από τον τόπο της τραγωδίας είναι συγκλονιστικά, καθώς όταν το αυτοκίνητο καβάλησε το πεζοδρόμιο παρασύροντας τους πεζούς, πολλοί εκτοξεύτηκαν αρκετά μέτρα μακριά.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΣΥΜΦΟΡΑ;

Όπως μεταδίδει το Reuters που κάλυψε το περιστατικό από την πρώτη στιγμή (καθώς έγινε ακριβώς έξω από τα γραφεία του), ο Ρίτσαρντ Ρόχας ήταν παλαίμαχος του Πολεμικού Ναυτικού (στρατολογήθηκε το 2011 και εγκαταστάθηκε στο Τζάκσονβιλ) και στο παρελθόν είχε συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές για αδικήματα όπως οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και επίθεση με μαχαίρι.



Τα αρχεία του ναυτικού αναφέρουν πως ο 26χρονος έκανε δύο μήνες φυλακή στη στρατιωτική φυλακή του Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα, το καλοκαίρι του 2013.



Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, είχε συλληφθεί για βιαιοπραγία και αντίσταση κατά στης αρχής -και τα δύο πλημμελήματα- με την αναφορά σύλληψης από το γραφείο του σερίφη του Τζάκσονβιλ να γράφει ότι απευθυνόμενος σε αστυνομικό ο Ρόχας είπε «η ζωή μου τελείωσε», ενώ ταυτόχρονα απείλησε να σκοτώσει αστυνομικό μόλις αποφυλακιστεί.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, είχε πει στον αστυνομικό ότι είχε χτυπήσει έναν οδηγό ταξί στον οποίο χρώσταγε χρήματα. Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, ο Ρόχας έπινε κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, οι κατηγορίες μπορεί να απορρίφθηκαν. Ο Ρόχας έφυγε από την υπηρεσία τον Μάιο του 2014.

 

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ «ΤΡΕΛΑ» ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕ ΣΤΑ SOCIA MEDIA

Μιλώντας στο Reuters, φίλος του Ρόχας δήλωσε πως ο δράστης επέστρεψε από υπηρεσία του στο Ναυτικό έχοντας πρόβλημα με το αλκοόλ και ανέβαζε «τρελά πράγματα» στα κοινωνικά δίκτυα.

«Μην τον βγάλετε τρομοκράτη ή κάτι τέτοιο», δηλώνει ο φίλος του Ρόχας και συνεχίζει:

«Υπηρέτησε την χώρα του και όταν επέστρεψε κανείς δεν τον βοήθησε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 26χρονος πήγε στο κολέγιο εργάζεται στον τομέα του real estate. «Πέρασε μία πολύ δύσκολη εποχή», είπε ο φίλος του προσθέτοντας ωστόσο ότι έχασε επαφή μαζί του. «Αυτός είναι ο φίλος μου. Νοιάζομαι για αυτόν, και πονάει», συμπλήρωσε.
 


ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΕΙΧΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΑΝΔΡΑ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ

Μια εβδομάδα πριν το αιματοκύλισμα στην «Times Square», ο 26χρονος είχε και πάλι μπλεξίματα με το νόμο, καθώς συνελήφθη στο διαμέρισμα του στο Μπρονξ, επειδή απείλησε έναν άνδρα με μαχαίρι.

«Νιώθεις ασφαλής; Μου έκλεψες τη ταυτότητα», είπε ο Ρόχας στον άντρα και τον άρπαξε από τον λαιμό με το ένα χέρι ενώ με το άλλο κράδαινε το μαχαίρι, σύμφωνα με δηώσεις της εκπροσώπου της αστυνομίας χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Εναντίον απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απειλή και κατοχή όπλου με αποτέλεσμα να κριθεί ένοχος για παρενόχληση και παραβίαση, χωρίς ωστόσο να καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Από την άλλη, το 2008 και το 2015, ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη επειδή οδηγούσε μεθυσμένος. Και για τις δύο περιπτώσεις καταδικάστηκε ωστόσο από την περασμένη Πέμπτη η άδεια οδήγησης του ήταν και πάλι έγκυρη.


ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος είχε καπνίσει το συνθετικό ναρκωτικό Κ2. Άλλοι πάντως αναφέρουν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια της ουσίας PCP που προκαλεί παραισθήσεις.

Την δεύτερη εκδοχή επιβεβαιώνει και το CNN καθώς όπως αναφέρει ο Ρόχας είπε στους αστυνομικούς ότι ο Θεός του είπε να κάνει την επίθεση.

Μάλιστα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς:

«Ήθελα να τους σκοτώσω και μετά υποτίθεται ότι εσείς θα με σκοτώνατε».



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top