ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ- Ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι είπε απόρρητες πληροφορίες στους Ρώσους!

Σάλος ξέσπασε στον Λευκό Οίκο, μετά από δημοσίευμα της Washington Post

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ- Ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι είπε απόρρητες πληροφο

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά από δημοσίευμα της Washington Post, που θέλει νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους να υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ μετέφερε στον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και τον Ρώσο Πρέσβη, Σεργκέι Κίσλιακ, πληροφορίες που είχαν παραχωρηθεί από συνεργάτη των ΗΠΑ, μέσα από μια συμφωνία για ανταλλαγή πληροφοριών.

Ο συνεργάτης αυτός των ΗΠΑ δεν είχε δώσει στην Ουάσιγκτον την άδεια να μοιραστεί τις πληροφορίες με τη Ρωσία, ο Τραμπ, όμως, το έκανε, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη σχέση του με έναν ισχυρό σύμμαχο, που έχει, μάλιστα, πρόσβαση στο εσωτερικό του Ισλαμικού Κράτους, όπως λέει το δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ, όταν συνάντησε τον Κίσλιακ και τον Λαβρόφ, άρχισε να περιγράφει ενδεχόμενη απειλή του Ισλαμικού Κράτους, σχετική με χρήση φορητών υπολογιστών στα αεροπλάνα, περήφανος για τις γνώσεις του και λέγοντας ότι «λαμβάνει υπέροχες πληροφορίες κάθε μέρα». Αυτά τα διηγείται, όπως γράφει η Washington Post, αξιωματούχος που γνωρίζει τη συζήτηση και που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι αξιωματούχοι, μετά τις αποκαλύψεις αυτές, κάλεσαν άμεσα τη CIA και την NSA, προκειμένου να τις ενημερώσουν για το συμβάν. Ο Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, ήταν παρόν στη συζήτηση και τόνισε ότι δεν συζητήθηκε ουδέποτε καμία πηγή ή μέθοδος πληροφοριών που δεν είχε ήδη γνωστοποιηθεί. «Ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών έκαναν μια ανασκόπηση των κοινών απειλών από τρομοκρατικές οργανώσεις για να περιλάβουν και απειλές στην αεροπορία. Καμία πηγή ή μέθοδος πληροφοριών δεν συζητήθηκε πουθενά και δεν αποκαλύφθηκε καμία στρατιωτική επιχείρηση που δεν ήταν ήδη δημόσια γνωστή» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, η αναπληρωτής σύμβουλος ασφάλειας, Ντίνα Πάουελ, αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα γράφει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας ότι «ο πρόεδρος συζήτησε μόνο τις κοινές απειλές που αντιμετωπίζουν και οι δύο χώρες». Τα ίδια περίπου δήλωσε και ο Ρεξ Τίλερσον, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησε με τον Λαβρόφ διάφορα θέματα, «μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι κοινές προσπάθειες και απειλές που αφορούν την αντιτρομοκρατία».

Μετά από τα «αποκαλυπτήρια», αμέτρητοι δημοσιογράφοι μαζεύτηκαν έξω από το γραφείο του εκπροσώπου τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, με τους συνεργάτες του Τραμπ να διασχίζουν το πλήθος αμίλητοι και τον Μακμάστερ, να μονολογεί ότι «είναι το τελευταίο μέρος στη γη που θα ήθελα να βρίσκομαι».

O δε Τραμπ θεωρεί ότι είχε δικαίωμα να το κάνει, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «Ως Πρόεδρος ήθελα να μοιραστώ με τη Ρωσία (σε μια ανοιχτά προγραμματισμένη συνάντηση στον Λευκό Οίκο), το οποίο έχω το απόλυτο δικαίωμα να κάνω, γεγονότα που αφορούν την τρομοκρατία και την ασφάλεια των πτήσεων. Για ανθρωπιστικούς λόγους, συν του ότι ήθελα η Ρωσία να εντείνει σημαντικά τον αγώνα της κατά του ISIS και την τρομοκρατία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top