ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ- Ακτιβιστές ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΑΝ από τον Πύργο του Άιφελ με πανό κατά της Λεπέν!

Ανησυχία της αστυνομίας για τα κενά στην ασφάλεια του μνημείου

Σήμερα, Παρασκευή, 2 μόλις 24ωρα πριν τον β’ και τελευταίο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, είναι η τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας των υποψήφιων Μακρόν και Λεπέν.

Έτσι, λοιπόν, ακτιβιστές της Greenpeace αποφάσισαν να κλέψουν την παράσταση, με το να κρεμαστούν από τον Πύργο του Άιφελ, έμβλημα της Γαλλίας, κρατώντας ένα τεράστιο πανό με συνθήματα κατά της ακροδεξιάς υποψήφιας, Μαρίν Λεπέν.

Το πανό έγραφε πάνω το μήνυμα της Γαλλικής Επανάστασης «Ελευθερία, Αδερφοσύνη, Ισότητα», καλώντας τους ψηφοφόρους να αντισταθούν στην ακροδεξιά πολιτική και τους εκπροσώπους της. Για την πράξη αυτή, συνελήφθησαν 12 άτομα, όπως μεταδίδει το LCI.

Η κίνηση αυτή της Greenpeace αποκάλυψε τις δυσλειτουργίες και τις «τρύπες» στην ασφάλεια του Πύργου του Άιφελ, όπως είπε η αστυνομία, παρά τη τζιχαντιστική απειλή που καραδοκεί. Η αστυνομική διεύθυνση, μάλιστα, συγκάλεσε σήμερα, Παρασκευή, το πρωί έκτακτη σύσκεψη, παρουσία εκπροσώπων της δημαρχίας της γαλλικής πρωτεύουσας, ώστε «να αναλυθούν τα γεγονότα, να εξαχθούν συμπεράσματα και κατά συνέπεια να προσαρμοστούν οι οδηγίες σχετικά με τις ευθύνες του καθένα», όπως ανακοινώθηκε.

Την Κυριακή, ανήμερα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, πάνω από 50.000 αστυνομικοί, μαζί με στρατιωτικούς, θα βρίσκονται στους δρόμους της χώρας, ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και η προστασία κι ασφάλεια των ψηφοφόρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top