Έβγαλαν τα ΜΑΧΑΙΡΙΑ Λεπέν και Μακρόν λίγες μέρες πριν τις εκλογές- Αγωγές, κατηγορίες και Ρώσοι κατάσκοποι!

Χαμός στη Γαλλία μετά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ της Τετάρτης- Πρώτη Ανάρτηση 04-05-2017 18:00

Όσοι λένε ότι μόνο στην Ελλάδα «σφάζονται» προεκλογικά οι πολιτικοί, ας το ξανασκεφτούν.

Συγκεκριμένα, Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν ανταλλάσσουν όσα περισσότερα βέλη μπορούν, λίγες μόλις ημέρες πριν από τον 2ο και τελευταίο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας. Ο κεντρώος υποψήφιος, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της γαλλικής εισαγγελίας, προσέφυγε κατά αγνώστων, κατηγορώντας την αντίπαλό του, Μαρίν Λεπέν, για διάδοση ψεμάτων και υπονοούμενων περί μυστικού υπεράκτιου λογαριασμού του Μακρόν.

Χθες, Τετάρτη, το βράδυ, η υποψήφια της ακροδεξιάς ισχυρίστηκε, κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού μεταξύ τους ντιμπέιτ, που παρακολούθησαν περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι, ότι ο Εμανουέλ Μακρόν διαθέτει υπεράκτιο λογαριασμό. Φυσικά, ο κεντρώος υποψήφιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και τους υπαινιγμούς και προσέφυγε στο γραφείο της εισαγγελίας της Γαλλίας.

Επιπλέον, σήμερα, Πέμπτη, το πρωί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, ο Μακρόν τόνισε ξανά ότι ουδέποτε είχε λογαριασμό σε «οποιονδήποτε φορολογικό παράδεισο» κι ότι «η Λεπέν έχει έναν στρατό που κινητοποιείται στο ίντερνετ». Τόνισε, επίσης, ότι οι σύμμαχοι της Λεπέν «διαδίδουν λανθασμένες πληροφορίες και ψέματα, που σε ορισμένες περιπτώσεις συνδέονται με ρωσικά συμφέροντα!».

Αντίστοιχα σήμερα, η Λεπέν κλήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς που διατύπωσε στο χθεσινό ντιμπέιτ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV. Εκεί, δήλωσε ότι «δεν διαθέτει αποδείξεις για υπεράκτιο λογαριασμό του Μακρόν», επεσήμανε, όμως, ότι δεν ήθελε οι πληροφορίες για τους μυστικούς λογαριασμούς να γνωστοποιηθούν όταν «θα ήταν πια αργά».

Το επιτελείο του Μακρόν, από τη μεριά του, τόνισε ότι ένας ανώνυμος λογαριασμός δημοσίευσε έγγραφα σε ένα διαδικτυακό φόρουμ, μόλις δυο ώρες πριν την έναρξη του ντιμπέιτ κι ότι η πληροφορία κυκλοφόρησε μέσω του Twitter. Ο εκπρόσωπος του κεντρώου υποψήφιου, μάλιστα, μίλησε για «προσεκτικά ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης, 48 ώρες πριν από το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας». Αναφέρθηκε, επίσης, ότι το κόμμα του Μακρόν είχε γίνει στόχος ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ έγιναν προσπάθειες να κλαπούν και πιστοποιητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ένας ερευνητής εταιρείας ασφάλειας, ο Φάικε Χάκεπορντ, μίλησε πριν μια εβδομάδα για στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το κόμμα του Μακρόν ήταν στόχος μιας κατασκοπικής ομάδας στο διαδίκτυο, που συνδέεται με τη ρωσική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών GRU. Η Ρωσία, από την πλευρά της, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στα προεκλογικά βήματα του νεαρού υποψήφιου Προέδρου.

Παρά τα όποια σκάνδαλα και τις όποιες προσπάθειες αποσταθεροποίησης, νέα δημοσκόπηση της Opinionway δείχνει νίκη του Μακρόν με ποσοστό 61%, έναντι του 39% της Μαρίν Λεπέν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top