ΣΟΚΑΡΟΥΝ οι Τσετσένοι: "Σκοτώστε τους γκέι γιους σας, αλλιώς θα το κάνουμε εμείς! Ντροπιάζουν τη χώρα"

Μαρτυρία φωτιά ενός πρώην κρατούμενου σε "φυλακή ομοφυλόφιλων"

ΣΟΚΑΡΟΥΝ οι Τσετσένοι: "Σκοτώστε τους γκέι γιους σας, αλλ

Οι αρχές της Τσετσενίας ζητούν από τους γονείς να σκοτώσουν τα παιδιά τους, αν είναι ομοφυλόφιλα, γιατί «ντροπιάζουν τη χώρα». Αυτό ομολόγησε ένας πρώην κρατούμενος σε μια άτυπη τσετσένικη «φυλακή ομοφυλοφίλων», που κατάφερε να επιβιώσει από τα βασανιστήρια που υπέστη.

Χωρίς να φανερώσει την ταυτότητά του για προφανείς λόγους, μίλησε στο κανάλι France24 και αποκάλυψε ότι η αστυνομία της Τσετσενίας πιέζει τις οικογένειες της χώρας να σκοτώσουν τα ίδια τους τα παιδιά, αν είναι γκέι, αλλιώς θα το κάνουν οι αρχές της χώρας.

«Ήμασταν πάντα υπό διωγμό, αλλά ποτέ δεν είχαν φτάσει τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Λένε στους γονείς να σκοτώσουν τα παιδιά τους. Το αποκαλούν "αποκατάσταση της τιμής τους με αίμα". Βασάνιζαν επί δύο εβδομάδες έναν γκέι άντρα, προτού τελικά καλέσουν τους γονείς και τα αδέρφια του στο τμήμα. Τους είπαν: "Ο γιος σας είναι ομοφυλόφιλος, λύστε το πρόβλημα αλλιώς θα το κάνουμε εμείς» είπε, μεταξύ άλλων, ο επιζήσας.

O ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ

Η μαρτυρία αυτή ρίχνει φως στον ασταμάτητο διωγμό που υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι στην Τσετσενία, η παγκόσμια κατακραυγή που προκλήθηκε, όμως, δεν φαίνεται να σταματά το «έργο» της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσετσένος ηγέτης, Ραμζάν Καντίροφ, αρνείται ότι υφίσταται διωγμός. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «δεν πραγματοποιείται διωγμός ομοφυλοφίλων, διότι στην Τσετσενία απλά δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι!».

Ο Ραμζάν Καντίροφ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top