Τα καυτά θέματα συζήτησης "Σουλτάνου"-"Τσάρου"

Τι μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του STAR Άννα Ανδρέου

Τα καυτά θέματα συζήτησης "Σουλτάνου"-"Τσάρου"

Το Συριακό θα είναι από τα βασικά θέματα των επαφών του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαδιμήρ Πούτιν, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος αναχωρώντας για την Ρωσία. Για το Άκκουγιου είπε πως αναμένεται να λειτουργήσει ο πρώτος του αντιδραστήρας το 2023.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Άγκυρας ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα συζητήσουν τα διμερή ζητήματα, τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, τα διμερή ζητήματα με κυρίαρχο το Συριακό καθώς και τις εξελίξεις στο Ιράκ.  Ανέφερε ότι πρέπει το συντομότερο να σταματήσει να χύνεται αίμα στη Συρία, πρσθέτοντας πως θα συνεχίσουν τις εργασίες με τη Ρωσία ώστε να επιλυθεί η κρίση. 

Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στον τουρισμό υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις, προσθέτοντας ότι θέλουν να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο τουρισμός. Για την ενέργεια είπε ότι δίνουν μεγάλη σημασία και πως την τελευταία περίοδο έγιναν σοβαρά βήματα στη συνεργασία τους γύρω από την ενέργεια. Όπωςε είπε ο αγωγόςTurkish Stream προχωρά και αναμένεται ο πρώτος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου θα μπει σε εφαρμογή το 2023.

Για τις φήμες για ανασχηματισμό έπειτα από τη χθεσινή του συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ που κράτησε 5,5 ώρες, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην ατζέντα. 

Ερωτηθείς για τη δήλωση του πρώην αρχηγού του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Ντενίζ Μπαϊκάλ ότι “κατά 49% ο Αμπτουλάχ Γκιουλ θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές”, ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε αχρειαστο το σχολιασμό. “Είναι εξολοκλήρου κίνηση ιός, είναι μια κίνηση διχόνοιας.

Ο κ. Μπαϊκάλ ας αφήσει αυτά τα παιχνίδια και ας δει τί θα κάνει με τον εαυτό του”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του STAR στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top