ΖΩΝΤΑΝΗ η μικρή Μαντλίν; Νέα στοιχεία επικαλείται ερευνητής που θα κάνουν πάταγο

Δέκα χρόνια μετά την εξαφάνισή της οι έρευνες συνεχίζονται

Το ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία ξεχωριστού ενδιαφέροντος για την μικρή Μαντλίν που εξαφανίστηκε πριν από δέκα χρόνια από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία τόνισε ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ, Μαρκ Ρόουλι.

Όπως είπε μάλιστα δεν υπάρχει περίπτωση οι γονείς της μικρής να εμπλέκονται στην απαγωγή της, σημειώνοντας ότι η μικρή μπορεί να είναι ακόμα ζωντανή.

Η δική του εκτίμηση μάλιστα είναι ότι μια απόπειρα διάρρηξης πήγε στραβά με αποτέλεσμα να απαχθεί το παιδί.

Οι δηλώσεις του έρχονται μετά από την ανακοίνωση των γονιών της Μαντλίν, στην οποία τόνιζαν ότι ελπίζουν ακόμα να μάθουν τι συνέβη στην κόρη τους.

Ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία για το αν η μικρή Μαντλίν είναι ζωντανή ή νεκρή.

«Γι’ αυτό τη θεωρούμε αγνοούμενη και ερευνούμε πάνω σε αυτή τη βάση. Κατανοούμε γιατί μετά από τόσα χρόνια κάποιοι είναι απαισιόδοξοι, αλλά είναι σημαντικό να έχουν ανοιχτό το μυαλό μας», είπε.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η τρίχρονη τότε Μαντλίν δεν μπορούσε να αποφασίσει από μόνη της να φύγει από το δωμάτιο και σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση σίγουρα απήχθη από αγνώστους.

Αποκάλυψε ακόμα ότι οι ερευνητές εξετάζουν και νέες πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνιση της μικρής.

«Ξέρω ότι έχουμε σημαντικά στοιχεία που πρέπει να ερευνήσουμε και πιθανόν να μας δώσουν τις απαντήσεις που αναζητούμε. Όμως μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες δεν μπορώ να κάνω καμία ανακοίνωση», είπε.

Ο Ρόουλι ερωτήθηκε και για το ενδεχόμενο το παιδί να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Αυτό είναι ένα ενδεχόμενο. Η πραγματικότητα είναι ότι στη σύγχρονη κοινωνία υπάρχουν πολλοί παιδεραστές. Έχουν εντοπιστεί κάποιοι και στην περιοχή κοντά στο θέρετρο που έμενε η μικρή με τους γονείς της. Πρέπει να ερευνήσουμε αν έχουν κάποια σχέση με την εξαφάνιση και αυτό κάνουμε», απάντησε.

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και πρέπει να ερευνηθούν», κατέληξε ο αξιωματικός, σημειώνοντας ότι οι γονείς της μικρής Μαντλίν δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τις έρευνες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top