ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ο Τραμπ μιλά έτσι για την Ελλάδα - "Αυτό που συμβαίνει είναι ΤΡΟΜΕΡΟ και ΑΠΑΙΣΙΟ"

Τι είπε για το ΔΝΤ - Πρώτη ανάρτηση: 25-04-2017 18:31

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο άνθρωπος που πριν λίγους μήνες δεν έδειχνε να θέλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα  της Ελλάδας, λέγοντας πως το ελληνικό ζήτημα είναι θέμα της Γερμανίας να το επιλύσει, άφησε για λίγο τις έγνοιες του με την Βόρεια Κορέα, την Ρωσία και την... Μελάνια και μίλησε για την Αθήνα και τους Έλληνες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξέφρασε την συμπάθειά του για το δράμα που βιώνει ο ελληνικός λαός λόγω της οικονομικής κρίσης, διαμηνύοντας ότι σύντομα θα αποκαλύψει ποια στάση θα κρατήσει σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, λίγο μετά το τέλος της εαρινή συνόδου του ΔΝΤ, δήλωσε σύμφωνα με το newsmax.com, «Ελλάδα! Είναι σε τόσο τρομερή κατάσταση εκεί, είναι απαίσιο»  και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο που υπέβαλε το ερώτημα του είπε: «Είσαι Έλληνας;».

Το newsmax.com αναφέρει ότι το ελληνικό χρέος αγγίζει τα 323 δισ. ευρώ, υπενθυμίζοντας ότι το ΔΝΤ, είναι ένα από τα μέλη της τρόικας, που χορήγησαν δάνεια στην Ελλάδα, ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα.

Αν και ο πλανητάρχης δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη στάση που θα κρατήσουν οι ΗΠΑ, τόνισε ότι μάλλον θα υποστήριζε να διατηρήσει το τρέχον επίπεδο χρηματοδότησης των ΗΠΑ για το ΔΝΤ, αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να το ακυρώσει. 

«Θα έχουμε κάτι στο ΔΝΤ σε λίγες μέρες», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsmax.

Τσακαλώτος: Περιμένουμε τη νέα αμερικανική κυβέρνηση -Δεν θέλουμε να διαιωνίζεται το θέμα του χρέους

Στο newsmax.com μίλησε και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Είναι σημαντικό το ΔΝΤ και οι πιστωτές να επιτύχουν έναν αξιόλογο συμβιβασμό που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», είπε και πρόσθεσε: «Περιμένουμε να δούμε τι σκέφτεται η νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ. Δεν θέλουμε να διαιωνίζεται αυτό».

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου επέστρεψε στην Αθήνα, ώστε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης . 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top