Σας απάτησε ο άντρας σας; ΜΗΝ τον σκοτώσετε! ΜΗΝ τον ξεμαλλιάσετε! Κλείστε του ραντεβού σε...Ξενοδοχείο Διαζυγίων

Το star.gr παρουσιάζει τη νέα μόδα που κατακτά και τις δυο πλευρές του Ατλαντικού- Πρώτη Ανάρτηση 25-04-2017 13:32

Όλα τα είχαμε ακούσει: ξενοδοχείο για σκύλους, ξενοδοχείο για σπα, ξενοδοχείο για οικογένειες ή για ζευγάρια, αλλά ξενοδοχείο για διαζύγια ποτέ.

Έρχεται, λοιπόν, το «Ξενοδοχείο Διαζυγίων» (Divorce Hotel International) για να αλλάξει τα δεδομένα, όχι μόνο στον τουριστικό χάρτη αλλά και στον…οικογενειακό.

Το ξενοδοχείο αυτό έχει ως κεντρική φιλοσοφία τη διαμεσολάβηση, ώστε να διασφαλιστεί ένα επαγγελματικό, γρήγορο και οικονομικό διαζύγιο, που γίνεται μια «ευχάριστη και θετική εμπειρία».

Το star.gr, στην προσπάθειά του να μάθει περισσότερα γι’ αυτό το ιδιαίτερο ξενοδοχείο, επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό του, Τζιμ Χάλφενς. Ο Χάλφενς ειδικεύεται στα διαζύγια και στόχος του είναι τα ζευγάρια να μπορούν να ξεφύγουν από τον γάμο τους μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. «Είναι προσωπικός μου στόχος να κάνω τα διαζύγια λιγότερο μπερδεμένα, λιγότερο επώδυνα, πιο θετικά και πιο οικονομικά» εξηγεί ο ίδιος.

Το Ξενοδοχείο Διαζυγίων ξεκίνησε, πριν από περίπου 5 χρόνια, στην Ολλανδία, στην πορεία κέρδισε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, ενώ τώρα γίνονται διαδικασίες επέκτασής του σε όλο τον κόσμο. Αυτή την περίοδο, πραγματοποιούνται, για παράδειγμα, συζητήσεις για ένα Ξενοδοχείο Διαζυγίων στην Ισπανία. «Στο Ξενοδοχείο Διαζυγίων βλέπουμε τον χωρισμό όχι σαν το τέλος ενός γάμου απλά, αλλά σαν την αρχή μιας νέας φάσης της ζωής σου. Η καινούρια αρχή γίνεται μέσα σε μόλις δυο μέρες».

Τα ζευγάρια, όπως μαθαίνουμε, γνωρίζουν ακριβώς πότε η διαδικασία έκδοσης του διαζυγίου τους ξεκινά, πότε τελειώνει και πόσο θα κοστίσει. «Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς τα διαζύγια εξελίσσονται σε ατέλειωτες διαδικασίες, χρονοβόρες και πανάκριβες» λέει ο Τζιμ Χάλφενς. «Εμείς κάνουμε τη διαδικασία διαχειρίσιμη, απομονώνουμε το ζευγάρι σε ουδέτερο έδαφος και μακριά από εξωτερικές επιρροές, που δυσχεραίνουν την κατάσταση. Λέμε ότι αφού το ζευγάρι ξεκίνησε μαζί, θα τελειώσει και μαζί».

«Το να τελειώσει ένας γάμος είναι, φυσικά, θλιβερό. Όμως, αφού οι άνθρωποι δεχτούν ότι χωρίζουν, πρέπει να προχωρήσουν μπροστά και να κάνουν μια θετική νέα αρχή. Αυτή την αρχή προσφέρουμε στα ξενοδοχεία μας. Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε τα διαζύγια πιο δύσκολα απ’ ότι είναι ήδη. Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί δικηγόροι θέλουν να μπερδεύουν τα πράγματα, γιατί πληρώνονται με την ώρα και θέλουν να κερδίσουν όσο περισσότερα χρήματα γίνεται. Εμείς προτιμάμε τα πιο ξεκάθαρα και ειλικρινή πράγματα» προσθέτει. «Σαφώς, όμως, συνεργαζόμαστε με δικηγόρους».

Το δωμάτιο διαμεσολάβησης που χρησιμοποιούν τα ζευγάρια

Τα Ξενοδοχεία Διαζυγίων δεν είναι απλά ξενοδοχεία στα οποία πας, έχοντας κάνει κράτηση και, σίγουρα, δεν είναι για όλους. «Απευθύνεται σε ζευγάρια που θέλουν να χωρίσουν με θετική διάθεση και να συζητήσουν ήρεμα με τους διαμεσολαβητές μας» τονίζει ο Τζιμ. «Τότε εμείς αποφασίζουμε αν το ζευγάρι είναι έτοιμο να προχωρήσει στην έκδοση διαζυγίου. Στο σημείο αυτό, μετά από αυτή τη συζήτηση, το ζευγάρι έρχεται να μείνει σε εμάς για δυο ημέρες και να επικοινωνήσει με κάθε πιθανή ειδικότητα, όπως ειδικούς real estate, δικηγόρους κτλ».

Το ποσοστό επιτυχίας, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, αγγίζει το 99%. «Έτσι, το ζευγάρι δεν βασίζεται στα προγράμματα των επαγγελματιών, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Το ζευγάρι επιλέγει πώς θέλει να κινηθεί. Δεν τους αντιμετωπίζουμε σαν πελάτες, αλλά σαν VIP καλεσμένους».

Η ομάδα πίσω από τα "Ξενοδοχεία Διαζυγίων"

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top