Γαλλικές εκλογές: Ανατροπές, γλέντια, μαύρισμα, στυλ και... έρωτας!

ΞΑΝΑ στις κάλπες οι Γάλλοι στις 7 Μαΐου - Πρώτη ανάρτηση:24-04-2017 20:37

Μια ανάσα από την προεδρία απέχει ο Εμανουέλ Μακρόν, ο νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις, θα κερδίσει κατά κράτος την Μαρίν Λεπέν στην τελική μονομαχία του δεύτερου γύρου, στις 7 Μαΐου.

«Εύχομαι σε 15 ημέρες να γίνω ο πρόεδρός σας. Ο πρόεδρος των πατριωτών απέναντι στην απειλή των εθνικιστών». Αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες του Μακρόν, ο οποίος γιόρτασε τη νίκη του σε διάσημη και ακριβή παριζιάνικη μπρασερί, με συνεργάτες, φίλους, πολιτικούς και ηθοποιούς. Αμέσως όμως επικρίθηκε γι'αυτό… Οι 15 μέρες προεκλογικής εκστρατείας που απομένουν θέλουν μεγάλη προσοχή.

Μόλις 39 ετών, πρώην τραπεζίτης στους Ρότσιλντ, χωρίς κάποιο κόμμα να τον υποστηρίζει (αφού παραιτήθηκε από υπουργός οικονομικών του Ολάντ και ανεξαρτητοποιήθηκε) απέχει ένα βήμα από το να γίνει ο νεότερος πρόεδρος μετά τον Ναπολέοντα... Οι  δημοσκοπήσεις για τον 2ο γύρο των εκλογών, του δίνουν ένα συντριπτικό 61%,  έναντι 39% της Λεπέν.

Δίπλα στον "Μανού", πάντα στιλάτη και μαυρισμένη ήταν η σύζυγός του Μπριζίτ Τρονιέ. 25 χρόνια μεγαλύτερή του, γιαγιά με 7 εγγόνια, τον γνώρισε όταν εκείνος ήταν μόλις 15 (συμμαθητής της κόρης της) κι εκείνη 40, καθηγήτριά του, παντρεμένη με 3 παιδιά. Στα 17 του της είπε «¨Ό,τι κι αν γίνει θα σε παντρευτώ». Οι γονείς του δεν την ήθελαν, όμως ο έρωτας νίκησε!

«Της χρωστώ πολλά. Συνέβαλε στο να γίνω αυτό που είμαι», λέει ο Μακρόν για τη Μπριζίτ.

Ο Μακρόν, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Star, (με το ροζ χρώμα) πήρε 23,75%. Η Λεπέν (με το σκούρο μπλε) 21,53%. Ο Φιγιόν (με το γαλάζιο) 19,91% και ο Μελανσόν (με το πορτοκαλί) 19,64%.  Ο εκλογικός χάρτης στις μεγάλες πόλεις, ήταν διαφορετικός. Στο Παρίσι, ο Μακρόν σάρωσε με 34,83%. Η Νίκαια (όπου έγινε η τρομοκρατική επίθεση), ήταν η μόνη που ψήφισε κατ'εξοχήν Φιγιόν (26,10%). Το Καλαί (πέρασμα χιλιάδων μεταναστών) ψήφισε τα άκρα: Λεπέν 31,03% και Μελανσόν 19,59% ..

Η ανάγκη των γάλλων για νέα πρόσωπα, συνέβαλε στην πρωτοφανή άνοδο του Μακρόν. Όμως το πολιτικό του πρόγραμμα θα προκαλέσει εντάσεις, καθώς θέλει:

* απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων

* εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις

* αναδιάρθρωση στο συνταξιοδοτικό

Οι ηττημένοι κεντροδεξιοί και σοσιαλιστές θα στηρίξουν Μακρόν στις 7 Μάιου. Ο Μελανσόν δεν πήρε θέση. Τη νύχτα δεν έλειψαν οι διαδηλώσεις, τόσο κατά της Λεπεν όσο και κατά του Μακρόν, με 9 τραυματίες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top