ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΠΥΡΑΥΛΟ η Βόρεια Κορέα παρά τις προειδοποιήσεις Τραμπ- Αποτυχημένη η δοκιμή

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει- Πρώτη Ανάρτηση 16-04-2017 16:46

Το ‘πε και το ‘κανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, παρά τις προειδοποιήσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, το πρωί, εκτόξευσε πύραυλο από πεδίο δοκιμών κοντά στο Σινπό.  

Η προσπάθεια χαρακτηρίστηκε ανεπιτυχής, όμως. Εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ τόνισε ότι «ο πύραυλος εξερράγη σχεδόν αμέσως». Οι Αμερικανοί αξιολογούν τη δοκιμή, κρίνουν, όμως, ότι δεν πρόκειται για διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM).

Ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, δήλωσε ότι ο Τραμπ ενημερώθηκε για το γεγονός, δεν ήθελε να σχολιάσει, όμως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δοκιμή πραγματοποιήθηκε λίγο πριν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, φτάσει στη Σεούλ και μια μέρα μετά την προκλητική παρέλαση. Ένα χρόνο πριν, ακριβώς, σύμφωνα με τον Guardian, έγινε ακόμα μια αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

«Μας ανησυχούν οι αναφορές για πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα και παρακολουθούμε την κατάσταση στενά», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και να σταματήσει να προσπαθεί να αναπτύξει πυρηνικά όπλα.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top