Στα πάνω της η Μέρκελ- Αφήνει πίσω της τον Μάρτιν Σουλτς σε νέα δημοσκόπηση

Πιο δημοφιλής υπουργός ο Σόιμπλε

Στα πάνω της η Μέρκελ- Αφήνει πίσω της τον Μάρτιν Σουλτς

Χαλαρά κυλάει η ζωή για τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ. Ο λόγος είναι το σαφές προβάδισμά της στις βουλευτικές εκλογές της χώρας της τον Σεπτέμβρη.

Μερικούς μήνες πριν, ο Μάρτιν Σουλτς είχε πάρει τα πάνω του, η ταχύτητά του, όμως, μειώθηκε αισθητά. Μέρκελ και Χριστιανική Ένωση CDU/ CSU κερδίζουν συνεχώς τόσο σε ποσοστιαίες μονάδες όσο και σε επιδοκιμασίες και θετικά σχόλια. Ο Σουλτς, από τη μεριά του, αν και παραμένει δημοφιλείς, χάνει το υψηλό ποσοστό που είχε.

Όλα αυτά, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest Dimap, για λογαριασμό του ARD και της εφημερίδας Die Welt.

Η Μέρκελ όχι μόνο ανακτά τη δύναμή της αλλά περνάει μπροστά από τον Σουλτς κατά 10 μονάδες, όσο ο πρόεδρος του SPD χάνει 5.

Στην ερώτηση, μάλιστα, «αν γίνονταν την Κυριακή του Πάσχα εκλογές τι θα ψηφίζατε;», πρώτη πολιτική δύναμη βγαίνει η Χριστιανική Ένωση με 34%., δηλαδή 2% παραπάνω από την αντίστοιχη δημοσκόπηση πριν 1 μήνα.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει, επίσης, ότι ο πιο δημοφιλής υπουργός είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με 68%, δηλαδή 3% πάνω από το ποσοστό που είχε τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Τα σχόλια δικά σας. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top