Γερμανικές Αρχές:«Στόχος το πούλμαν της Ντόρτμουντ»-Βρέθηκε σημείωμα με την ανάληψη ευθύνης

Σε θάμνο ήταν τοποθετημένοι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί!-Πρώτη ανάρτηση: 12-04-2017 01:39

Γερμανικές Αρχές:«Στόχος το πούλμαν της Ντόρτμουντ»-Βρέθηκε σημείωμα με την ανάληψη ευθύνης

Οι Γερμανικές Αρχές είναι πεπεισμένες ότι το πούλμαν της Ντόρτμουντ ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης.

Στην επίσημη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου δεν ξεκαθάρισαν πάντως αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια παρότι βρέθηκε σημείωμα που ανέλαβε την ευθύνη.

Τόσο Αρχηγός της Αστυνομίας Γκρέγκορ Λάνγκε, όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελείας δεν θέλησαν να αποκαλύψουν περισσότερα για το γράμμα, που βρέθηκε στον τόπο της έκρηξης και το περιεχόμενο του. Επιβεβαίωσαν πάντως ότι το πούλμαν της Γερμανικής ομάδας ήταν ο στόχος των δραστών, δίχως παραπάνω πληροφορίες.

Όταν ρωτήθηκαν αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, η απάντησή τους ήταν και πάλι διφορούμενη: "εδώ και καιρό είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τρομοκρατικό κτύπημα, όμως δεν θέλουμε να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα και να πούμε ότι είναι τρομοκρατική πράξη".

Σε θάμνο ήταν τοποθετημένοι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί!

Νέες λεπτομέρειες όσον αφορά την υπόθεση της έκρηξης κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ βγήκαν στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά με επίσημη μορφή από την Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν τοποθετημένοι σε θάμνο κοντά σε πάρκινγκ, λίγο πιο έξω από το ξενοδοχείο που έμεινε η ομάδα.

Η  ανακοίνωση της Αστυνομίας:

"Όπως αναφέρθηκε στα προηγούμενα ανακοινωθέντα, υπήρξαν τρεις εκρήξεις κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ το απόγευμα (11 Απριλίου, περίπου 7:15μ.μ.). Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, η αστυνομία εξετάζει το σενάριο η υπόθεση να έγινε με πολύ ισχυρά εκρηκτικά.

Τα εκρηκτικά θα μπορούσαν να τα είχαν κρύψει σε θάμνο κοντινού πάρκινγκ".

 Από την πρώτη στιγμή οι ειδικοί βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης και συνέλεξαν τα υπολείμματα του μηχανισμού, που μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

 

Διαβάστε επίσης:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΚΡΗΞΕΙΣ στο πούλμαν της Ντόρτμουντ ενώ πήγαινε για τον αγώνα με τη Μονακό

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top