ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΚΡΗΞΕΙΣ στο πούλμαν της Ντόρτμουντ ενώ πήγαινε για τον αγώνα με τη Μονακό

Στο νοσοκομείο ο παίκτης της Μπουρούσια, Μαρκ Μπάρτρα - Αναβλήθηκε ο αγώνας -Πληροφορίες μιλούν για παγιδευμένο αμάξι με εκρηκτικά δίπλα στο πούλμαν-Πρώτη ανάρτηση:11-04-2017 21:13

Με αίμα βάφτηκαν τα προημιτελικά του Champions League. Το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκαν, σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, τρεις εκρήξεις κατά τη μετακίνηση του πούλμαν της Ντόρτμουντ προς το γήπεδο για την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μονακό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ο παίκτης της Μπουρούσια, Μαρκ Μπάρτρα, ενώ ο προγραμματισμένος αγώνας για σήμερα Τρίτη, αναβλήθηκε μετά τις εξελίξεις για αύριο Τετάρτη (19:45 ώρα Ελλάδος).  Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι τα σημερινά εισιτήρια των φιλάθλων ισχύουν κανονικά.

Η ενημέρωση στο γήπεδο έγινε με προβολή στα μάτριξ των tweets της Ντόρτμουντ.

Οι γερμανικές αρχές λένε ότι αρχικά έσκασαν τα λάστιχα του πούλμαν και έπειτα πολλά παράθυρα έσπασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sportfm.gr και με τα όσα μετέφερε ο προπονητής της ομάδας, Τόμας Τούχελ στους παίκτες του που βρίσκονταν στις πίσω θέσεις του οχήματος, στο δρόμο του πούλμαν βρέθηκε ένα παγιδευμένο αμάξι με εκρηκτικά από το οποίο προήλθε μία δυνατή έκρηξη και από την οποία υπήρξαν υλικές ζημιές που προκάλεσαν τον τραυματισμό του Μαρκ Μπάρτρα. 

 

 

Την είδηση επιβεβαίωσε η ίδια η Μπορούσια με ένα αρχικό tweet, στο οποίο ανέφερε ότι «υπήρξε ένα περιστατικό κατά την αναχώρηση του λεωφορείου. Ένα άτομο τραυματίστηκε. Θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες». 

Λίγα λεπτά αργότερα, ο λογαριασμός της στο twitter έκανε retweet ένα μήνυμα της αστυνομίας, στο οποίο αναφέρεται ότι «στην περιοχή του Άνω Ντόρτμουντ, σημειώθηκε μία έκρηξη. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις. Η ακριβής τοποθεσία δεν είναι ξεκάθαρη».

Με άλλο tweet της Ντόρτμουντ ανέφερε ότι: «Ευχαριστούμε για την υπομονή και την κατανόησή σας και τα συνθήματα 'Ντόρτμουντ, Ντόρτμουντ', αγαπητοί φίλαθλοι της Μονακό».

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, φίλαθλοι και παίκτες είναι όλοι ασφαλείς, ωστόσο ο προπονητής της  Ντόρτμουντ είναι σοκαρισμένος. 

Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρα και περιπολικά. Και τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για το τρομοκρατικό χτύπημα ή όχι. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DPA, οι γερμανικές αρχές δεν έχουν, προς το παρόν, αποδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο γερμανικός οργανισμός. 

Οι φίλαθλοι της Μονακό πριν αποχωρίσουν από το γήπεδο φώναζαν "Ντόρτμουντ, Ντόρτμουντ" .

Ο Πέδρο Πίντο, Πορτογάλος δημοσιογράφος και υπεύθυνος επικοινωνίας εδώ και λίγα χρόνια στην UEFA ανέφερε ότι «η UEFA παρακολουθεί στενά την κατάσταση σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε απόψε στο Ντόρτμουντ». 

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Γκούναρ Βόρτμαν, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο«το λεωφορείο της Ντόρτμουντ ξεκίνησε από το ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα για να φτάσει στο γήπεδο, όταν τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν». Η απόσταση από το ξενοδοχείο στο γήπεδο είναι περίπου δέκα χιλιόμετρα.

Η γερμανική αστυνομία δεν έχει δώσει καμία πληροφορία, προς το παρόν, για τα αίτια της έκρηξης. Αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση στο Twitter: «Έπειτα από την προκαταρκτική έρευνα, εκτιμούμε ότι αυτή ήταν μια επίθεση με ισχυρές εκρηκτικές ύλες».

ΦΩΤΟ TWITTER

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top