Η Σουλτάνα Εμινέ «άσος» στο μανίκι του Ερντογάν-Ποια είναι η «σεμνή» και ισχυρή σύζυγός του Προέδρου της Τουρκίας

Παίζει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα-Λύνει και… δένει στις αποφάσεις του

Καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος παίζει η σύζυγός του Ερντογάν, Εμινέ.

Μπορεί να παριστάνει τη σεμνή μουσουλμάνα που βρίσκεται ένα βήμα πίσω από το σύζυγό της, στην πραγματικότητα όμως, λύνει και δένει, καθώς επηρεάζει τον Τούρκο πρόεδρο σε όλες τις αποφάσεις του.

H Εμινέ είναι η δυναμική γυναίκα και ισχυρή σύζυγος που έχει ριχτεί στη μάχη για το κρίσιμο δημοψήφισμα και βρίσκεται σε κάθε προεκλογική ομιλία.

Η παρουσία της πρώτης κυρίας της Τουρκίας ήταν διακριτική όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα όμως, αποτελεί το υπερόπλο στον αγώνα του προέδρου. Η Εμινέ βγαίνει ένα βήμα μπροστά και κάνει ο,τι περνάει από το χέρι της για να συγκεντρώσει ο σουλτάνος της όλες τις εξουσίες.

«Μακάρι στις 16 Απριλίου να βάλουμε όλοι μαζί αυτή τη σφραγίδα. Θα ιδρύσουμε μια Τουρκία στην οποία να περνάει ο λόγος των παιδιών αυτού του λαού και όχι των κηδεμόνων του».

Παράλληλα, δίνει το παρών σε δεκάδες εκδηλώσεις για να μαζέψει ψήφους υπέρ του "ναι".

Μπορεί να ισχυρίζεται οτι ζει μία σεμνή και ταπεινή ζωή, στην πραγματικότητα όμως, λατρεύει να σπαταλά τα χρήματα του συζύγου της. Η Εμινέ Ερντογάν έχει πάθος για τις επώνυμες τσάντες, τις μεταξωτές μαντίλες διάσημων οίκων και τα αστραφτερά δαχτυλίδια πολλών καρατίων, αδυναμίες που ούτε μπορεί, ούτε θέλει να κρύψει.

 

Μιλώντας στα εγκαίνια έκθεσης στην Κωνσταντινούπολη πριν  μερικές μέρες η Εμινέ Ερντογάν είπε για την επίθεση με χημικά στην Συρία πως «βρισκόμαστε στο σημείο που έχουν τελειώσει τα λόγια. Εκατοντάδες παιδιά έφυγαν από αυτό τον κόσμο με χημικές επιθέσεις αφήνοντάς μας με βαριά συνείδηση» είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι η 16η Απριλίου θα φέρει μια νέα εποχή.

Λίγα λόγια για την Εμινέ Ερντογάν-Ποιά είναι η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας

Γεννήθηκε το 1955 και έχει τέσσερα παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια.

Στα 15 της ο αδελφός της την ανάγκασε να φορέσει μαντίλα ενώ η ίδια τότε, όπως είχε πει, σκεφτόταν ακόμη και να αυτοκτονήσει παρά να το κάνει.

Μετά πείστηκε όταν είδε ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι και μουσουλμάνα και μοντέρνα και με πολιτιστικό επίπεδο και να φοράει μαντίλα. Τότε αποδέχτηκε να βάλει μαντίλα, όπως είχε πει.

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του STAR στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top