Είναι ΑΥΤΟΣ ο μακελάρης της Στοκχόλμης; Οι αρχές κινούν ΓΗ και ΟΥΡΑΝΟ για να τον βρουν

Το χτύπημα, οι νεκροί, το σοκ και το ανθρωποκυνηγητό-Πρώτη ανάρτηση: 07-04-2017 19:24

Σκηνές απόλυτου τρόμου εκτυλίχτηκαν στην Στοκχόλμη, όταν ένα τρελό φορτηγό έπεσε το μεσημέρι της Παρασκευής, σε γνωστό πολυκατάστημα που βρίσκονταν σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, παρασέρνοντας πεζούς. 

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 άλλοι τραυματίστηκαν -8 από τους οποίους σοβαρά-με τον πρωθυπουργό της χώρας Στέφαν Λόφβεν και τις αρχές να μιλούν για «τρομοκρατικό χτύπημα».

ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Μετά το χτύπημα, ο οδηγός εγκατέλειψε το φορτηγό και έφυγε από το σημείο. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο οδηγός φορούσε μάσκα και πως λίγο μετά ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Σουηδική εφημερίδα κάνει λόγο για τρεις μασκοφόρους άνδρες που εγκατέλειψαν το φορτηγό, το οποίο πήρε φωτιά αμέσως μετά την πρόσκρουση.

Ο δράστης είχε κλέψει το φορτηγό λίγο νωρίτερα από ένα κοντινό κατάστημα. Το φορτηγό ανήκει σε εταιρία ζυθοποιίας και ξεκίνησε την φονική πορεία του, μπαίνοντας από δρόμο που είχε απαγορευτικό.

Μετά την τραγωδία έγινε μπροστά στις κάμερες μια προσαγωγή, ωστόσο αργότερα η αστυνομία διέψευσε ότι έγινε σύλληψη.

Εν τω μεταξύ, εικόνες ΣΟΚ από την τραγωδία κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή, και τους γύρω δρόμους. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Η πρώτη έρευνα της αστυνομίας στο φορτηγό απέβη άκαρπη, καθώς δεν βρέθηκε τίποτα (όπλα, εκρηκτικά ή στοιχεία). 

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ?

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου για την τρομοκρατική επίθεση.

NOMIZAN OTI ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Στο κέντρο της πόλης επικράτησε μετά το χτύπημα πανικός. Όπως αναλυτικά μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Ο θόρυβος ήταν τόσο εκκωφαντικός που κάποιοι νόμιζαν ότι ήρθε το τέλος του κόσμου.

Όλοι οι κεντρικοί δρόμοι νέκρωσαν, ενώ οι σταθμοί του τρένου και του μετρό έκλεισαν. Οι δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν, εκτός από αυτές που ασχολούνται με την επίθεση 

Οι αρχές έδωσαν αμέσως οδηγία για εκκένωση του κέντρου και διέταξαν τους υπαλλήλους των καταστημάτων να μείνουν μέσα σε αυτά.

ΦΩΤΟ DAILY NEWS

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top