Η ΦΡΙΚΗ του πολέμου σε μια ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ! Πατέρας κρατά στην αγκαλιά του τα δίδυμα νεκρά παιδιά του

Δολοφονήθηκαν στο βομβαρδισμό με Σαρίν στο Ιντλίπ- Πρώτη ανάρτηση:06-04-2017 12:26

Όλη η φρίκη και η σκληρότητα του πολέμου αποτυπώνεται στη φωτογραφία του Αμπντουλχαμίντ αλ Γιούσεφ από τη Συρία, ο οποίος κρατά στην αγκαλιά του, θρηνώντας τα δύο δίδυμα παιδιά του που σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμού του Ιντλίμπ με χημικά αέρια.

Ο μόλις εννέα μηνών Αχμάντ και η αδελφούλα του Άγια, μεταφέρονται μέσα στην πατρική αγκαλιά στην τελευταία τους κατοικία, τυλιγμένα σε λευκά σεντονάκια, αθώα θύματα και τα δύο του εγκληματικού μυαλού που διέταξε το συγκεκριμένο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Νεκρή από τον βομβαρδισμό έπεσε και η μητέρα τους, αλλά και 16 ακόμα μέλη της οικογένειας του Αμπντουλχαμίντ που ζούσαν στο Χαν Σεϊχούν στο Ιντλίμπ.

Ο χαροκαμένος πατέρας, κλαίγοντας έθαψε γυναίκα και παιδιά σε έναν μαζικό τάφο έξω από την πόλη του, χωρίς να μπορεί να πιστέψει ότι έμεινε μόνος του από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ο 29χρονος Αμπντουλχαμίντ, ιδιοκτήτης καταστήματος, ήταν στη δουλειά του όταν έγινε ο αεροπορικός βομβαρδισμός. Η γυναίκα του, του τηλεφώνησε για να του πει τι συνέβη κι εκείνος έτρεξε αμέσως στο σπίτι.

Τόσο η ίδια, όσο και τα δίδυμα έδειχναν να είναι καλά, αλλά προληπτικά ο νεαρός άνδρας τους μετέφερε στο υπόγειο ενός γειτονικού κτιρίου για να τους προστατέψει σε περίπτωση που επέστρεφαν τα βομβαρδιστικά.

Μετά από μία ώρα όμως άρχισαν αν εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα από την έκθεση στο τοξικό αέριο Σαρίν.

«Η οικογένεια περίμενε εκεί κάτω, ήταν ασφαλείς, αλλά μετά άρχισαν να βήχουν καθώς ασφυκτιούσαν. Τα δίδυμα ξαφνικά άρχισαν να τρέμουν, δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν. Είδε έντρομος τη γυναίκα του να καταρρέει και μετά τον αδελφό του, τις ανιψιές και τους ανιψιούς του», είπε ο ξάδελφός του ο Αλάα.

«Όλοι τους πέθαναν εκεί στο υπόγειο. Δεν πρόλαβαν να πάνε στο νοσοκομείο. Ο Αμπντουλχαντίμ μου’ λεγε κλαίγοντας αργότερα “δεν μπόρεσα να σώσω κανέναν τους, αδελφέ μου, δεν μπόρεσα να τους σώσω”», πρόσθεσε.

Ο 29χρονος φίλησε τρυφερά για τελευταία φορά τα αγγελούδια του, αποχαιρέτησε τη γυναίκα του και γύρισε στη νέα του ζωή που πλημμύρισε από απόγνωση, πόνο και θρήνο.

Τα νεότερα απ’ τα θύματα που θρηνεί η οικογένεια Γιούσεφ ήταν μόλις εννέα μηνών, το μεγαλύτερο 68 ετών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top