ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Το Βερολίνο ΔΕΝ θα φωτιστεί στα χρώματα της Ρωσίας

Την ίδια ώρα που η Γαλλία έσβησε τα φώτα του Πύργου του Άιφελ, η Γερμανία προκαλεί

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Το Βερολίνο ΔΕΝ θα φωτιστεί στα χρώματα της Ρωσ

Το Βερολίνο αποφάσισε να μην φωταγωγήσει την Πύλη του Βρανδεμβούργου με τα χρώματα της ρωσικής σημαίας, ως ένδειξη αλληλεγγύης, μετά το μακελειό στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει οργή και χαρακτηρίστηκε «σκανδαλώδης» από τους επικριτές της. Παλιότερα, μάλιστα, η Πύλη είχε φωτιστεί με τα χρώματα της τουρκικής, της βρετανικής, της γαλλικής, της ισραηλινής και της ολλανδικής σημαίας, ως ένδειξη συμπαράστασης σε κάποια πληγή των χωρών αυτών. Φωτίστηκε, επιπλέον, πέρυσι, στα χρώματα του ουράνιου τόξου, όταν ένας ένοπλος εισέβαλε σε γκέι μπαρ στη Φλόριντα και σκότωσε 49 ανθρώπους.

Η ρωσική μεγαλούπολη, όμως, αποτελεί εξαίρεση, για κάποιο λόγο. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ούτε η Φλόριντα ούτε το Ισραήλ είναι «αδελφοποιημένα» με τη Γερμανία, τιμήθηκαν, όμως, με τον ανάλογο φωτισμό της Πύλης.

Μερικές χώρες, όπως η Γαλλία, προσάρμοσαν ένα μνημείο τους προς τιμήν των νεκρών της Αγίας Πετρούπολης. Ο Πύργος του Άιφελ, για παράδειγμα, έσβησε τα φώτα του. Πολλά άλλα ευρωπαϊκά μνημεία, όμως, παρέμειναν φωτισμένα, σαν να μη συνέβη τίποτα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας της Deutsche Welle, Ίνγκο Μαντόιφελ, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή του δημάρχου του Βερολίνου υποτιμά τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης της Αγίας Πετρούπολης, ειδικά σε μια ιδιαίτερη περίοδο, που η γερμανική κυβέρνηση λέει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί πόσο εκτιμά τη Ρωσία, παρά τις όποιες διαφωνίες της με το Κρεμλίνο. Ο Μαντόιφελ έγραψε, μάλιστα, ότι η Ευρώπη «έχει ηθικό και πολιτικό καθήκον να δείξει αλληλεγγύη στα θύματα της τρομοκρατίας στη Ρωσία. Κατά συνέπεια, ήταν λάθος να μην φωταγωγηθεί η Πύλη του Βρανδεμβούργου με τα ρωσικά χρώματα, ναι, ήταν σκάνδαλο».

Από τη μεριά του, ο Αντρέας Πέτσολντ, εκδότης του περιοδικού Stern, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι οι ηγέτες του Βερολίνου είναι «στενόμυαλοι».

Θυμίζουμε ότι οι σχέσεις Γερμανίας και Ρωσίας πέρασαν γερή κρίση, όταν η τελευταία προσάρτησε, το 2014, την Κριμαία. Η χαριστική τους βολή ήταν η εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο της Συρίας, γεγονός που δυσαρέστησε τη Γερμανία.

Η Πύλη του Βρανδεμβούργου πριν λίγες ημέρες, μετά την τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top