Αναγνωρίστηκε ο βομβιστής που ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕ το μετρό της Αγίας Πετρούπολης

22 ετών Κιργίζιος με επαφές με τζιχαντιστές - Πρώτη ανάρτηση: 09:47

Στην αναγνώριση του βομβιστή που αιματοκύλησε το μετρό της Αγίας Πετρούπολης προχώρησαν σήμερα οι ρωσικές αρχές, ανακοινώνοντας τα στοιχεία της ταυτότητά του.

Πρόκειται για τον 22χρονο Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, Ρώσο πολίτη, γεννημένο στο Κιργιστάν, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε βαγόνι συρμού του μετρό της Αγίας Πετρούπολης με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι 50 να τραυματιστούν.

Ο Τζαλίλοφ φέρεται να είναι ο νεαρός άνδρας με το κόκκινο μπουφάν και τα γυαλιά, τον οποίο κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του μετρό να περπατάει στο σταθμό, έχοντας στην πλάτη του ένα σακίδιο.

Μάλιστα στο Twitter ανέβηκε μια φωτογραφία που εμφανίζει το άψυχο σώμα του στα συντρίμμια του βαγονιού, όμως οι αρχές εξετάζουν ακόμα τη γνησιότητα της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μένουν να επιβεβαιωθούν ο βομβιστής είχε τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, βάρους 200 – 300 γραμμαρίων στην κοιλιά του, τον οποίο και πυροδότησε, όσο ο συρμός βρισκόταν εν κινήσει. Πάντως οι ρωσικές αρχές ερευνούν ακόμα αν ο βομβιστής σκοτώθηκε ή είναι ακόμα ζωντανός. 

Ο 22χρονος φέρεται να είχε επαφές με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και έδρασε κατά πάσα πιθανότητα ύστερα από εντολές που έλαβε από τζιχαντιστές στη Συρία.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι ρωσικές αρχές είναι αν πρόκειται για έναν ακόμα «μοναχικό λύκο», ή είχε και συνεργούς οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι. Πληροφορίες που ερευνώνται από τις αρχές κάνουν λόγο για δύο ακόμα συνεργούς, η μία εκ των οποίων γυναίκα.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Εθνική Ασφάλεια του Κιργιστάν, Ραχάτ Σουλαϊμάνον είχε δηλώσει στο πρακτορείο Interfax ότι πιθανότατα πίσω από την επίθεση να βρίσκεται Ρώσος πολίτης με καταγωγή από το Κιργιστάν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top