Εμπρηστικός ο Ερντογάν σε ομιλία του στο Ντιγιάρμπακιρ

Συνεχίζεται ο πόλεμος των κατασκόπων

Με μεγαλύτερο πάθος,  παρά την κούραση στο λαιμό του από τις καθημερινές ομιλίες στις συγκεντρώσεις του, ο Ερντογάν διέψευσε όσους τον ήθελαν να αναπαύεται αυτό το Σαββατοκύριακο και έκανε άλλη μια προεκλογική εμφάνιση στο Ντιγιαρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη του τουρκικού Κουρδιστάν. Ο λόγος του άκρως εθνικιστικός και διεκδικητικός.

«Η Τουρκία δεν υπάρχει χωρίς την Κωνσταντινούπολη, χωρίς τη Σμύρνη, χωρίς την Τραπεζούντα, χωρίς την Αττάλεια , χωρίς το Ερζερούμ (Θεοδοσιούπολη), ποτέ χωρίς το Ντιγιαρμπακιρ. Διότι το Ντιγιαρμπακιρ είναι στην καρδιά μας. Αυτή είναι η γεωγραφία, προσπαθούν  να τραβήξουν  αυτό το λαό μακριά μας, να διαμελίσουν τις καρδιές μας. Το Ντιγιαρμπακιρ είναι η σφραγίδα της Τουρκίας. Δεν θα αφήσουμε ποτέ αυτό το χέρι να επεκταθεί».

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Ελικόπτερα της αστυνομίας έκαναν από αέρος εξονυχιστικούς ελέγχους. Στρατός περιπολούσε στους δρόμους δίπλα σε άρματα μάχης. Οι δρόμοι έκλεισαν με την άφιξη Ερντογάν και πολλαπλασιάστηκαν τα σημεία ελέγχου.

"Θέλω-αρπάζω" η τουρκική ιδεολογία

Ο Ερντογάν θέλει πάση θυσία να κερδίσει στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου. Θα ενισχύσει και άλλο τους εθνικιστικούς του τόνους ίσως με ενα θερμό επεισόδιο;

 «Πόσες αερομαχίες έγιναν τη χρονιά που πέρασε; 1016 αεροσκάφη! Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί από μια λάθος ενέργεια είτε των χείριστων των αεροσκαφών είτε των πλοίων χωρίς να είναι προσχεδιασμένο από την απέναντι πλευρά» ανέφερε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης και πρόσθεσε: «Η Τουρκία όμως η οποία έχει το πλεονέκτημα να αιφνιδιάσει μπορεί να σου στήσει ανά πάσα στιγμή θερμό επεισόδιο. Τι πρέπει εσύ να κάνεις; Ρώτησε προηγουμένως κάποιος φίλος πολύ σωστά. έχουμε τη δύναμη της αποτροπής; Σας διαβεβαιώνω ότι την έχουμε. Διότι αν δεν την είχαμε, θα το είχαν κάνει. Αλλά επειδή όμως δεν είμαστε εμείς ο ομφαλός της γης , ούτε η Τουρκία, κάποια πράγματα για να γίνουν πρέπει να τους το επιτρέψουν και κάποιοι άλλοι».

Ο πόλεμος των κατασκόπων

Ο πόλεμος της τουρκικής κατασκοπείας καλά κρατεί ακόμα και στην καρδιά της Ευρώπης. Οι γερμανικές δικαστικές αρχές διεξάγουν έρευνα σε βάρος διευθυντικού στελέχους θρησκευτικής , κυβερνητικής τουρκικής οργάνωσης που πιστεύεται ότι ζήτησε από τα μέλη της να κατασκοπεύσουν στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες τους υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα o αυστριακός βουλευτής των Πρασίνων Πέτερ Πιλτς, οι πρεσβείες της Τουρκίας από σχεδόν 30 χώρες σε όλον τον κόσμο υπέβαλαν αναφορές για τους γκιουλενιστές, τους υποτιθέμενους αντιπάλους του Ερντογάν που ζουν στο εξωτερικό.

Η πύλη του Βρανδεμβούργου έγινε σημείο συνάντησης των επικριτών του Ερντογάν, οι οποίοι με πανό και συνθήματα φώναζαν όχι στα πολιτικά σχέδια του τούρκου προέδρου που, όπως λένε, είναι ένας δρόμος που οδηγεί στη δικτατορία. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top