Θέλετε να κάνετε νέες γνωριμίες; Πηγαίνετε σε έναν "Ψεύτικο Γάμο"- Το trend που έχει κατακτήσει τη Λατινική Αμερική έρχεται στην Ευρώπη!

"Ιστορίες αγάπης πρωταγωνιστούν σε κάθε βραδιά και κάθε μας εκδήλωση" λένε οι διοργανωτές- Πρώτη Ανάρτηση 21-03-2017 17:10

«Σχεδιάζουμε και ζούμε κάθε διασκεδαστική στιγμή ενός κανονικού γάμου. Ιστορίες αγάπης πρωταγωνιστούν σε κάθε βραδιά και κάθε μας εκδήλωση. Όποιος συμμετέχει, γίνεται μέλος της εμπειρίας που ονομάζεται ‘Ψεύτικος Γάμος’».

Πρόκειται για το νέο trend που κυριαρχεί στη Λατινική Αμερική και κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, με το βλέμμα στραμμένο σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Είναι οι «Ψεύτικοι Γάμοι» που διοργανώνονται για να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Σκεφτείτε μόνο πόσα ζευγάρια γνωρίστηκαν σε κάποιο γάμο. Με γνώμονα αυτό, μερικοί νέοι από την Αργεντινή αποφάσισαν να διοργανώσουν ψεύτικους γάμους, σαν θεματικά πάρτι, στα οποία μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε, πληρώνοντας ένα συμβολικό εισιτήριο. Στόχος να πιούν, να χορέψουν, να διασκεδάσουν και, γιατί όχι, να κάνουν νέες γνωριμίες που μπορεί να οδηγήσουν σε γάμο…αληθινό!

To star.gr επικοινώνησε με τους διοργανωτές των «Ψεύτικων Γάμων» (‘Falsas Bodas’) ώστε να μάθει περισσότερα γι’ αυτή την περίεργη μόδα, που κατακτά τις καρδιές των θερμόαιμων νέων Λατινοαμερικάνων.

«Γιατί να περιμένετε να κάνει το μεγάλο βήμα ένας φίλος σας; Σας προσκαλούμε να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία μαζί μας, με κομψότητα και συναίσθημα» λένε.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά πάνω από 30 «ψεύτικοι γάμοι». Σε κάθε τέτοια εκδήλωση συμμετέχουν, κατά μέσο όρο, 400 με 500 άτομα, επομένως μιλάμε για πάνω από 15.000 συμμετέχοντες σε Αργεντινή, Ουρουγουάη και ...Ρωσία, χώρες στις οποίες οι γάμοι αυτού του τύπου γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.

H ιδιόμορφη, αυτή, γιορτή είναι μια εμπειρία «πολυμεσική», όπως τη χαρακτηρίζει ο Νάτσο Μποτινέλλι, ένας από τους διοργανωτές. «Μοιάζει λίγο με συμμετοχικό θέατρο. Το κοινό συμμετέχει στη διαδικασία και χωρίζεται σε κατηγορίες: οι φίλοι του γαμπρού, οι φίλες της νύφης, οι μάρτυρες, οι συγγενείς κτλ. Το ζευγάρι που παντρεύεται, προφανώς, αποτελείται από ηθοποιούς».

Τα πάρτι αυτά είναι αποκλειστικά για εκείνους που απολαμβάνουν να πηγαίνουν σε γάμους και δεν τους δίνεται συχνά αυτή η ευκαιρία. Οι συμμετέχοντες πρέπει, φυσικά, να ντυθούν αναλόγως. Επιτρέπεται να συνοδεύονται από φίλους τους και να παριστάνουν τους καλεσμένους, αρκεί, όπως λέει ο Νάτσο, να «απολαύσουν την ενέργεια που διαχέεται σε τέτοιες εκδηλώσεις».

«Σεβόμαστε πάρα πολύ τα πραγματικά ζευγάρια. Δυο από τους συμμετέχοντες σε έναν «γάμο» στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, γνωρίστηκαν στο πάρτι μας κι έγιναν κανονικό ζευγάρι. Η σχέση τους προχώρησε. Μας έστειλαν, μάλιστα, γράμμα με την ιστορία τους, λέγοντάς μας πόσο ευτυχισμένοι είναι μαζί και πόσο ευγνώμονες είναι που γνωρίστηκαν μέσα από το πάρτι μας, με τέτοιον τρόπο».

Μέχρι στιγμής, εκτός από την Αργεντινή και την Ουρουγουάη, που αποτελούν τον «πυρήνα», έχουν παρασυρθεί από τη δυναμική των ψεύτικων γάμων, το Περού, η Ουρουγουάη, η Βενεζουέλα, η Βραζιλία, η Χιλή, το Μεξικό και ο Παναμάς.

Οι διοργανωτές έχουν τα μάτια τους στραμμένα στην Ευρώπη, αν και δεν έχουν καθορίσει ακόμα σαφή ημερομηνία έναρξης. «Θα θέλαμε σίγουρα μέχρι το τέλος του 2017 ή έστω αρχές του 2018 να έχουμε έρθει με τους ψεύτικους γάμους μας στην Ευρώπη. Φέτος το πρόγραμμά μας είναι γεμάτο με εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική αλλά και τις ΗΠΑ» τονίζει ο Νάτσο.

Πράγματι, μέσα στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν «γάμοι» στην Κόρδοβα και τη Μεντόζα της Αργεντινής, το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης και τη Χιλή, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες των πάρτι στις ΗΠΑ.

Για την ιστορία, οι διοργανωτές…προσλαμβάνουν! Ζητούν κάτοικο του Μπουένος Άιρες, άνω των 25 ετών, με εμπειρία στη διοργάνωση γάμων, δυνατότητα ταξιδιών κι εντυπωσιακή εμφάνιση. 

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top